"Яблучне варення на зиму заготовляють далеко не всі господині, вважаючи за краще їсти ці фрукти взимку в свіжому вигляді, адже яблука чудово зберігаються до самих холодів. А даремно, адже гарне бурштинове яблучне варення - це не тільки прикраса столу під час чаювання, а ще й чудова начинка для домашніх пирогів та іншої випічки", - пише у своєму блозі Ольга Княжевич, повідомляють Патріоти України, і продовжує:
"Рецепт цього десерту абсолютно простий і не потребуватиме від тебе зайвих зусиль і витрат. У такому варенні з яблук фруктові часточки виходять ціленькими і прозорими, а саме варення схоже на мармелад. Завдяки щіпці кориці, воно набуває надзвичайного аромату.
Варення з яблук - інгредієнти:
- 2 кг яблук,
- 1,5 кг цукру,
- щіпка кориці.
Яблучне варення часточками - приготування:
- Щоб приготувати смачне варення з яблук, слід взяти кількість яблук будь-якого сорту і цукру в рівній пропорції, 1: 1. Якщо ж у тебе яблука дуже солодкі, без натяку на кислинку, то цукру бажано взяти трохи менше, щоб варення з яблук не вийшло занадто солодким.
- Готувати варення з яблук краще не в емальованому посуді, щоб воно не пригоріло. Також бажано взяти широку миску або таз, оскільки чим більша площа посуду, тим краще буде випарюватися з варення зайва волога і тим густіше воно вийде.
- Яблука помий, просуши, очисти від насіння і поріж тонкими часточками. Чистити шкурку з яблук не потрібно.
- Виклади дольки в посуд, в якій ти варитимеш варення з яблук, пересип цукром і залиш на кілька годин, а краще на ніч, щоб яблука пустили сік. Завдяки цукру яблука не потемніють.
- Постав посудину з яблуками і цукром на невеликий вогонь, доведи до кипіння і провари на повільному вогні 5-10 хвилин, знімаючи утворену піну. В процесі варіння акуратно притопи дерев'яною ложкою верхні шари яблук, щоб вони опинилися в сиропі. Зніми з вогню і залиш до повного охолодження.
- Другий раз знову прокип'яти варення з яблук 5-10 хвилин і зніми до повного охолодження.
- Третій, заключний етап рецепта варення з яблук також потребує кип'ятіння яблучних часточок. Додай у варення щіпку кориці. Яблука у варенні мають трохи потемніти і стати більш прозорими. Залежно від твого бажання, ти можеш проварити варення трохи довше, регулюючи колір і густоту яблучного варення. Якщо крапля сиропу тримає форму, варення з яблук готово.
- Розклади варення з яблук у підготовлені чисті простерилізовані банки, закатай, переверни, закутай ковдрою і залиш до повного охолодження".
У зв'язку з погіршенням погодних умов постає питання, як не змерзнути й уберегтись від охолодження. Простими правилами, які допоможуть взимку не "втратити тепло", поділився Центр громадського здоров’я при Міністерстві охорони здоров'я України, передают...
Генеральний штаб Збройних сил України до кінця листопада 2024 року презентує план нової пропозиції укладання контракту із ЗСУ. Він націлений насамперед на категорію військовозобов'язаних віком 18-24 років. Про це OBOZ.UA розповіли джерела у ГШ ЗС Украї...