Хіти тижня. Важко хворів: У Латвії помер відомий радянський актор

Однією з головних робіт в кар'єрі актора стала роль сина Марти і Артура в багатосерійному телевізійному фільмі «Довга дорога в дюнах».​

У вівторок, 26 лютого, в Ризі в віці 60 років помер відомий радянський актор Андрейс Жагарс. Як повідомляють латвійські ЗМІ, останніми роками він важко хворів, передають Патріоти України.

Андрейс народився 16 жовтня 1958 року в Сибіру. Туди двічі засилали його батьків з Латвії - спочатку в 1940 році, потім в 1949-му. Жагарси повернулися додому через рік після народження Андрейса. Він виріс в Цесисі.

У 1982 році закінчив акторське відділення театрального факультету Латвійської державної консерваторії ім. Я. Вітола. Почав зніматися в кіно ще в студентські роки. Дебютував в 1978 році в епізодичній ролі у фільмі «Твій син». Наступною його роботою стала «Довга дорога в дюнах».

Молодого актора помітили. Жагарс знявся в детективі «Матч відбудеться в будь-яку погоду». Потім в 1987 році зіграв Степана Кутузова в багатосерійному телефільмі «Життя Клима Самгіна». У тому ж році в радянський прокат вийшла картина «Слідопит» - екранізація однойменного роману Фенімора Купера. Андрейс виконав головну роль - Натті Бампо на прізвисько Слідопит. У картині також зіграли Андрій Миронов, Анастасія Немоляєва, Георгій Юматов, Еммануїл Віторган, Євген Євстигнєєв.

Останньою роботою Жагарса в кіно став український фільм «Геллі і Нок» режисера Вадима Іллєнка. Він вийшов в 1995 році. Андрейс виконав головну чоловічу роль.

Після цього актор зайнявся ресторанним бізнесом. Відкрив в Латвії кілька закладів, які швидко завоювали популярність. У 1996 році зайняв посаду директора Латвійської національної опери. Керував роботою театру до кінця 2013 року. Сам поставив кілька опер. У 2016 році разом з відомою балериною Ілзе Лієпа вів телевізійний проект «Великий балет».

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...