Хіти тижня. Важливий процес: "Гібриди" "ЛНР" передали Україні 60 осіб (фото)

Терористи "ЛНР" у місті Щастя передали українській стороні 60 осіб, які перебували в пенітенціарних установах тимчасово окупованої Луганської області, повідомляють Патріоти України.

Тепер вони продовжать відбувати покарання на підконтрольній Україні території, розповіла у Facebook Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"60 громадян України, які були засуджені або не були засуджені, але містилися в колоніях, СІЗО Луганська", – розповіла вона.

Омбудсмен додала, що 20 із 60 особисто зверталися з проханням відбувати покарання на підконтрольних уряду територіях, інші 40 – зверталися в колонії. До 10 осіб вже завершили відбувати своє покарання – їх звільнять.

Денісова повідомила, що деякі з ув'язнених хворі на туберкульоз. "Наступного разу ми будемо забирати наших громадян у кінці квітня", – зазначила Денісова.

Омбудсмен підкреслила, что що за останні три місяці вдалося перемістити з непідконтрольної уряду України території Луганської області 135 ув’язнених, 22 із яких вже звільнені у зв’язку із закінченням терміну відбування покарання.

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...