
Постійне вживання приготованого на відкритому вогні м'яса підвищує на 17% ризик розвитку гіпертонії. Такі результати в ході дослідження отримали вчені з Гарвардського університету, повідомляють Патріоти України.
На початку експерименту всі люди, розділені на дві групи, були абсолютно здорові. Люди з першої групи їли м'ясо, приготоване на відкритому вогні частіше 15 разів на місяць. Люди з другої групи їли таке ж м'ясо, але тільки чотири рази на місяць. До кінця дослідження з першої групи від підвищеного тиску страждали більше 37 тисяч чоловік. Як виявилося, у першої групи ризик високого кров'яного тиску був вищим на 17%.
У 2026 році в Україні змінюються умови виходу на пенсію за віком. Для частини громадян це означає ризик не отримати виплати у 60 років через недостатній страховий стаж, передають Патріоти України. У Пенсійному фонді України пояснили, що з січня 2026 ро...
Обертання Землі поступово сповільнюється, і з плином геологічного часу тривалість доби збільшується. Теоретично це може призвести до того, що один день на планеті триватиме 25 годин. Втім, як зазначають науковці, ці зміни відбуваються настільки повільн...