
Постійне вживання приготованого на відкритому вогні м'яса підвищує на 17% ризик розвитку гіпертонії. Такі результати в ході дослідження отримали вчені з Гарвардського університету, повідомляють Патріоти України.
На початку експерименту всі люди, розділені на дві групи, були абсолютно здорові. Люди з першої групи їли м'ясо, приготоване на відкритому вогні частіше 15 разів на місяць. Люди з другої групи їли таке ж м'ясо, але тільки чотири рази на місяць. До кінця дослідження з першої групи від підвищеного тиску страждали більше 37 тисяч чоловік. Як виявилося, у першої групи ризик високого кров'яного тиску був вищим на 17%.
В Україні індексацію пенсії на 1000 грн зможуть отримати в березні 2026-го ті, у кого зараз чистий розмір пенсії складає 6 849,3 грн. Йдеться про розмір пенсії без надбавок. При тому таке підвищення можливе, якщо не змінять правила індексації. Про це й...
Щоб мати право на пенсію, українцям необхідно накопичити певну кількість страхового стажу. Якщо його не вистачає, оформити пенсійні виплати не вдасться, проте можна отримувати державну соціальну допомогу. Розповідаємо, як це зробити та які виплати дост...