
Постійне вживання приготованого на відкритому вогні м'яса підвищує на 17% ризик розвитку гіпертонії. Такі результати в ході дослідження отримали вчені з Гарвардського університету, повідомляють Патріоти України.
На початку експерименту всі люди, розділені на дві групи, були абсолютно здорові. Люди з першої групи їли м'ясо, приготоване на відкритому вогні частіше 15 разів на місяць. Люди з другої групи їли таке ж м'ясо, але тільки чотири рази на місяць. До кінця дослідження з першої групи від підвищеного тиску страждали більше 37 тисяч чоловік. Як виявилося, у першої групи ризик високого кров'яного тиску був вищим на 17%.
Українці, які досягли пенсійного віку та мають достатньо стажу, щомісяця отримують виплати від держави. Розмір пенсії залежить від кількох чинників, однак держава гарантує мінімальну межу, менше якої люди похилого віку отримувати не можуть. Про те, як ...
Уночі 6 грудня російські окупанти завдали масованого удару по Україні, атакувавши енергетичну інфраструктуру. На відновлення енергосистеми потрібно чимало часу, через що українцям найближчими тижнями, найімовірніше, світло вимикатимуть на триваліший ча...