Хіти тижня. Вбиває! Вчені розповіли про небезпеку шашлику

Протягом чотирьох років вчені спостерігали за 100 тисячами осіб - у період від 12 до 16 років.

Ілюстрація: smakotainfo.com

Постійне вживання приготованого на відкритому вогні м'яса підвищує на 17% ризик розвитку гіпертонії. Такі результати в ході дослідження отримали вчені з Гарвардського університету, повідомляють Патріоти України.

На початку експерименту всі люди, розділені на дві групи, були абсолютно здорові. Люди з першої групи їли м'ясо, приготоване на відкритому вогні частіше 15 разів на місяць. Люди з другої групи їли таке ж м'ясо, але тільки чотири рази на місяць. До кінця дослідження з першої групи від підвищеного тиску страждали більше 37 тисяч чоловік. Як виявилося, у першої групи ризик високого кров'яного тиску був вищим на 17%.

Сторінками історії: Іван Богун - великий полководець, що не визнав владу Кремля над Україною

п’ятниця, 29 травень 2020, 7:10

Іван Богун народився близько 1618 р., страчений приблизно у 46 років, 17 лютого 1664 р. у м. Новгород-Сіверський Чернігівської області. Найталановитіший полковник армії Богдана Хмельницького у визвольній війні українського народу проти Польщі, що не ви...

Хіти тижня. Що з'явилося раніше - курка чи яйце? Британські вчені знайшли відповідь

п’ятниця, 29 травень 2020, 3:00

Перші птахи спочатку не були здатні нестися. Дослідники з Великобританії зробили спробу відповісти на питання про те, що з'явилося раніше - курка чи яйце, повідомляють Патріоти України. Раніше повідомлялося, що фізики з Квінслендського університету та ...