Хіти тижня. Вбиває! Вчені розповіли про небезпеку шашлику

Протягом чотирьох років вчені спостерігали за 100 тисячами осіб - у період від 12 до 16 років.

Ілюстрація: smakotainfo.com

Постійне вживання приготованого на відкритому вогні м'яса підвищує на 17% ризик розвитку гіпертонії. Такі результати в ході дослідження отримали вчені з Гарвардського університету, повідомляють Патріоти України.

На початку експерименту всі люди, розділені на дві групи, були абсолютно здорові. Люди з першої групи їли м'ясо, приготоване на відкритому вогні частіше 15 разів на місяць. Люди з другої групи їли таке ж м'ясо, але тільки чотири рази на місяць. До кінця дослідження з першої групи від підвищеного тиску страждали більше 37 тисяч чоловік. Як виявилося, у першої групи ризик високого кров'яного тиску був вищим на 17%.

"Структура ринку праці змінилась": Ось кого активно шукають роботодавці в Україні

понеділок, 8 грудень 2025, 19:52

В Україні зберігається високий дефіцит робітничих і висококваліфікованих кадрів, особливо в ІТ, логістиці, освіті та медицині. Наразі, безпека, наявність житла та конкурентна зарплата є ключовими факторами, які мотивуватимуть українців повертатися на р...

Неприємний "сюрприз": ТОП-5 уживаних авто, які витрачають найбільше бензину

понеділок, 8 грудень 2025, 19:25

У 2025 році ціни на пальне зросли настільки, що економічність стала одним із ключових критеріїв під час вибору автомобіля. Та на вторинному ринку досі є моделі, які у міському режимі реально спалюють від 12 до 20+ літрів бензину. Редакція SUVNews зібра...