Постійне вживання приготованого на відкритому вогні м'яса підвищує на 17% ризик розвитку гіпертонії. Такі результати в ході дослідження отримали вчені з Гарвардського університету, повідомляють Патріоти України.
На початку експерименту всі люди, розділені на дві групи, були абсолютно здорові. Люди з першої групи їли м'ясо, приготоване на відкритому вогні частіше 15 разів на місяць. Люди з другої групи їли таке ж м'ясо, але тільки чотири рази на місяць. До кінця дослідження з першої групи від підвищеного тиску страждали більше 37 тисяч чоловік. Як виявилося, у першої групи ризик високого кров'яного тиску був вищим на 17%.
В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...
Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...