Хіти тижня. Вбиває! Вчені розповіли про небезпеку шашлику

Протягом чотирьох років вчені спостерігали за 100 тисячами осіб - у період від 12 до 16 років.

Ілюстрація: smakotainfo.com

Постійне вживання приготованого на відкритому вогні м'яса підвищує на 17% ризик розвитку гіпертонії. Такі результати в ході дослідження отримали вчені з Гарвардського університету, повідомляють Патріоти України.

На початку експерименту всі люди, розділені на дві групи, були абсолютно здорові. Люди з першої групи їли м'ясо, приготоване на відкритому вогні частіше 15 разів на місяць. Люди з другої групи їли таке ж м'ясо, але тільки чотири рази на місяць. До кінця дослідження з першої групи від підвищеного тиску страждали більше 37 тисяч чоловік. Як виявилося, у першої групи ризик високого кров'яного тиску був вищим на 17%.

Тіла, щоб приховати злочин, спалили в автівці: На Харківщині троє бандитів убили фермера та його працівників (фото)

вівторок, 9 грудень 2025, 21:14

Основ'янський суд Харкова оголосив вироки трьом членам організованої групи, яка займалась пограбуваннями в окупованому Куп'янському районі, передають Патріоти України. . Скориставшись тим, що ворог окупував частину Харківщини, житель села Зелений Гай ...

На Одещині під виглядом "канікул" продавали дітей за кордон (відео)

вівторок, 9 грудень 2025, 19:39

Правоохоронці Одеської області припинили діяльність групи осіб, які, за даними слідства, були причетні до організації незаконного переміщення українських дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, до іншої країни під виглядом поїздок на...