Постійне вживання приготованого на відкритому вогні м'яса підвищує на 17% ризик розвитку гіпертонії. Такі результати в ході дослідження отримали вчені з Гарвардського університету, повідомляють Патріоти України.
На початку експерименту всі люди, розділені на дві групи, були абсолютно здорові. Люди з першої групи їли м'ясо, приготоване на відкритому вогні частіше 15 разів на місяць. Люди з другої групи їли таке ж м'ясо, але тільки чотири рази на місяць. До кінця дослідження з першої групи від підвищеного тиску страждали більше 37 тисяч чоловік. Як виявилося, у першої групи ризик високого кров'яного тиску був вищим на 17%.
Заставу у розмірі 20 мільйонів гривень за колишню керівницю Хмельницької обласної МСЕК Тетяну Крупу можна буде сплатити після закінчення п’ятиденного терміну (почався 4 вересня), якщо суд не ухвалить інший запобіжний захід. Про це йдеться у судовій ухв...
Науковці-дослідники під час експедиції на озері Солинка на Волині виявили рослину, внесену до Червоної книги, яка до 2000-х років вважалася зниклою. Про це повідомили у Волинському національному університеті ім. Лесі Українки, передають Патріоти Україн...