Хіти тижня. Вчені назвали справжню причину появи лупи

Звідки береться лупа, більше не секрет.

Ілюстрація: telegraf.com.ua

Вчені з Шанхайського університету провели дослідження, в ході якого і відкрили справжню причину "снігу" в волоссі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Наводимо текст матеріалу:

"Долгое время предполагалось, что перхоть является результатом активности грибка Malassezia, но китайские исследователи установили: это не так. Перхоть является порождением изменений в составе бактериального сообщества, обитающего на коже головы, - такое заключение в итоге было сделано научными специалистами.

Ими была собрана группа людей разного возраста, от 18 до 60 лет. Часть добровольцев при этом много лет страдала от перхоти, тогда как остальные - нет. У всех испытуемых был взят соскоб со скальпа после того, как они два дня не мыли голову.

Анализ собранного биоматериала позволил ученым установить связь между появлением перхоти и определенной пропорциональностью в количественном соотношении двух видов бактерий на коже головы.

"На поверхности кожи головы обитают бактерии двух родов - Propionibacterium и Staphylococcus. У здоровых людей преобладает первый вид микроорганизмов, а у людей с перхотью - второй", - объяснили авторы работы".

Скільки засуджених Україна може відправити на фронт? У владі назвали цифру

субота, 11 травень 2024, 0:55

В Україні нараховується 27 тис. осіб, які відбувають покарання у вигляді обмеження та позбавлення волі. З них, за озвученою представником міністерства юстиції на засіданні профільного комітету інформацією, 20 тис. засуджених можуть скористатися правом ...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом за лічені тижні: Ось кому збільшать одразу за місяці

п’ятниця, 10 травень 2024, 18:37

В Україні з 1 червня перерахують пенсії тим, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку та виконав кілька умов. Розмір прибавки залежатиме від зарплати та стажу. Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA. В Україні з 10,4 млн пенсіонерів працювати прод...