Хіти тижня. "Вчепилася у волосся": У Латвії розгорівся гучний скандал через російську мову в автобусі

У Латвії пасажирка Лінда посварилася з водієм рейсового автобуса Рига - Даугавпілс через знання національної мови, повідомляють Патріоти України.

За її словами, жінка, яка сиділа за кермом автобуса, прикидалася, що не знає латиську мову, в результаті чого вона проїхала потрібну зупинку.

"Показала квиток, жінка-водій відповіла російською, хоча я до неї зверталася латиською... Моя трирічна дитина не зрозуміла, що вона сказала. Чому взагалі з нами говорять іноземною мовою?" — запитує Лінда.

Автобус зупинився на зупинці у Лієлварде, але двері не відчинилися. Жінка-водій сказала щось російською. Пасажирка почала наполягати, щоб її випустили, але автобус поїхав далі.

"Закричала, щоб нас випустили!... Я вчепилася у волосся шофера, що ще могла зробити, якщо латиською не розуміє, — нехай випустить, тоді вона випустила десь у полі. Тяглися по дощу і вітру, не від зупинки, а звідкись, де навіть зупинятися не можна. Бо я говорю латиською... Мені що, іноземну мову вчити, щоб доїхати від Риги до Лієлварду на автобусі?" — запитує обурена Лінда.

Як повідомила фахівець зі зв'язків із громадськістю автотранспортної дирекції Ліліта Пелчере, дирекція проінформована про інцидент.

Проте Лінда не хоче писати скарги в Центр державної мови і поліцію. Однак керівник департаменту контролю мови Центру державної мови Інгріда Берзиня запевнила, що інспектори проведуть перевірку Даугавпілського автобусного парку. Якщо з'ясується, що водій не знає державної мови, їй може загрожувати грошовий штраф від 35 до 280 євро.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...