Хіти тижня. Віддали Росії: Навколо українського літака "Мрія" розгорівся скандал у Франції (фотофакт)

Французьке інформагентство AFP назвало український транспортний літак-гігант АН-225 "Мрія" російським літаком.

Помилка була допущена в матеріалі, присвяченому будівництву китайських важких військово-транспортних літаків Xian Y-20. Порівнюючи їх з іншими літальними апаратами такого ж класу, в своїй інфографіці, AFP позначило український транспортний літак АН-225 "Мрія", як російську машину, передають Патріоти України.

Як відомо, найбільший в світі реактивний транспортний літак АН-225 "Мрія" був розроблений ще в СРСР на київському ОКБ ім. "Антонова". Гігант вперше піднявся в повітря в 1988 році і до цих пір існує практично в єдиному екземплярі. За різні рекорди цей літак занесений в Книгу рекордів Гіннесса. Зараз "Мрія" активно експлуатується українською авіакомпанією Antonov Airlines і виконує комерційні рейси по всьому світу.
При цьому, в 2016 році з'явилися повідомлення про те, що Україна нібито передала Китаю документацію на виробництво АН-225. Ці повідомлення були спростовані китайською стороною. Пізніше китайці висловлювали бажання взяти участь в добудові другого літака АН-225, але даний проект поки залишився нереалізованим.

Стався епілептичний напад: На Закарпатті мобілізований помер дорогою до навчального центру

вівторок, 23 квітень 2024, 12:14

У Закарпатській області військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру через епілептичний напад. Про це повідомив Закарпатський ОТЦК та СП у Facebook, передають Патріоти України. «Висловлюємо співчуття родині та близьким. Сталась трагедія. П...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...