Хіти тижня. "Відрізали полоненим голови, знімали шкіру": Ветеран АТО розповів про шокуючі звірства бойовиків на Донбасі

За словами бійця, одному з його побратимів бойовики вирізали серце.

Дмитро Куліш

Російські найманці жорстоко катували українських полонених, відрізали голови, знімали шкіру та чинили інші важкі злочини. Про це повідомив екс-боєць батальйону "Донбас" Дмитро Куліш, який пройшов російський полон, на спільній прес-конференції з СБУ та МЗС, передають Патріоти України.

Куліш розповів, як потрапив у полон у серпні 2014 року при виході з міста Іловайськ. "Не всі повернулися з полону. Є випадки відрізання голів тим людям, які на відео були живі, потім вони були обезголовлені. Є випадки знімання шкіри, і багато ще звірств, які можуть підтвердити ті, хто там були", - розповів колишній полонений.

За словами бійця, одному з його побратимів бойовики вирізали серце. "У 2014 році нашого бійця батальйону "Донбас" російські найманці прив’язали на трос за вантажний автомобіль, тягали на тросові, потім йому вирізали серце, чому є фото- та відеопідтвердження", - розповів Куліш.

Він додав, що прикладів катувань за ці 4 роки можна наводити багато, і закликав вжити заходів для попередження тортур. "Людям, які перебувають у катівнях, найважливіша мати підтримку, знати, що їх там не кинуть. Тому прошу вас, наскільки у вас є можливості допомогти у цій проблемі заручників і військовополонених", - підсумував Куліш.

У свою чергу голова СБУ Василь Грицак додав, що задокументовано багато фактів, коли катування відбувалися на територіях РФ під керівництвом ФСБ. "Багатьох з тих, хто катував наших бійців, нами ідентифіковано. Декого з них ми знаємо за позивними. Я переконаний, що пройде час, і ми зможемо притягнути їх до відповідальності", – сказав Грицак.

Опублікував: Олег Устименко

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...