Хіти тижня. "Війна триватиме ще довго": Цаплієнко розповів, чому Україна не зможе вирішити проблему Донбасу "по-хорватськи"

У наших співвітчизників, на жаль, немає такої повної єдності, як у хорватів.

Андрій Цаплієнко. Фото: Факти.

За 2,5 млн гривень, які кандидати в президенти України вносять до бюджету в якості застави, можна було б повністю екіпірувати цілий батальйон, а з тих, хто сидить в кафе або посилено "качається" в спортзалах, скласти не одну бригаду. На це вказав відомий український журналіст Андрій Цаплієнко, передають Патріоти України.

При цьому він нагадав, що коли в Хорватії в серпні 1995 року провели операцію «Буря» і за кілька днів хорватська армія ліквідувала сербський сепаратистський анклав, тоді в країні з населенням в чотири мільйони людей мобілізували 250 тисяч.
«Тобто кожен дорослий хорватський мужик не виїжджав до Європи, ховаючись від мобілізації, не лягав в лікарню, щоб відкосити від армії, не їхав на заробітки в Росію чи Польщу, не прикривався масою вигаданих і реальних проблем, щоб не брати участь у війні», - пояснив журналіст.
Однак, констатував він, у наших співвітчизників немає такої повної єдності, як у хорватів, - на рівні якоїсь національної ідеї і розуміння, що ж таке загальний борг перед батьківщиною. «І цим користуються наші противники. Тому ця війна триватиме довго», - сказав Цаплієнко.
Джерело: Факты

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...