Хіти тижня. "Він стояв з дитиною на руках і автоматом напереваги": У мережі розповіли про страшний вчинок фанатки "русского міра" на Донбасі

На третій день антитерористичної операції на Донбасі в 2014 році українським військовим підкладали під гусениці танків немовлят.

"Одна дура, уявляєш, поклала нам під гусеницю немовля", - розповів один з ротних 25-ї бригади Андрій, передають волонтери організації "Повернись живим" у Facebook, передають Патріоти України.

Відзначається, що Андрій перебував на війні з перших її днів. А жінка, про яку він розповідає, намагалася перешкоджати пересуванню десантників у районі Краматорського аеродрому в квітні 2014 року. "У нас спала гусениця з машини. Я, як командир, їхав зверху на першій "броні". Побачив натовп людей, зупинив колону і спустився з ними говорити. Ми всі були в повній бойовій готовності. Адреналін, як і градус напруги, тоді нестерпно зашкалювали", - продовжив він.

Відзначається, що ротний зістрибнув і забрав немовля, якого жінка кинула під військову техніку. Таким чином, він стояв з дитиною на руках і автоматом напереваги. Тоді одна з жінок старшого віку, побачивши реакцію військового, попросила віддати їй дитину. "І ніхто в той день, в результаті, не постраждав. Але ми, відверто кажучи, не очікували, що нас ось так от зустрічатимуть. Якась бабуся кричала: "Ой, хлопці! Що ж це коїться? Нам сказали, что ви - американці, які прийшли нас вбивати". Відповів, що це брехня, сказав, що ми - українські військові, і прийшли їх захищати, а не вбивати", - розповів ротний.

Андрій також додав, що досі в мережі є відео, де він висмикує чеку від гранати і каже переодягненим терористам, що, якщо вони не перестануть провокувати і кидатися, то вони разом вирушать на той світ. "Я думав про своїх солдатів. І знав, що не застосую зброю проти мирних, якими б словами вони нас не обкладали. Але, разом з цим, я був налаштований рішуче. Переодягнені бойовики відчули це, і натовп розійшовся", - підкреслив він.

Відзначається, що офіційно АТО було встановлене 14 квітня 2014 року. А даний випадок стався 16 числа.

Опублікував: Олег Устименко

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....