Хіти тижня. "Все село в сльозах": Хмельницький митрополит заявив про погрози від УПЦ МП парафії, яка перейшла в ПЦУ (відео)

Місцевий благочинний РПЦ у Хмельницькому районі телефонними дзвінками грубо шантажує релігійну громаду, яка перейшла в Помісну церкву.

Митрополит Хмельницький и Каменець-Подільський Антоній (Махота). Фото: cerkva-km.info.

Митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній (Махота) заявив, що парафія Православної церкви України в селі Доброгорща (Хмельницький район), яка вирішила цього тижня покинути Московський патріархат, отримала погрози від місцевого благочинного УПЦ МП, передають Патріоти України.

"Від ранку все село в сльозах - благочинний місцевий РПЦ у Хмельницькому районі телефонними дзвінками грубо шантажує релігійну громаду, яка перейшла в Помісну церкву. За його словами, озвученими вірянами, цієї неділі з «групою» підтримки приїде служити літургію і покаже всім і «і незалежну Україну, і самостійну церкву, і де раки зимують заодно», - йдеться у "Фейсбуці" митрополита.

Благочинним хмельницького благочиння УПЦ МП є протоієрей Володимир Заєць. Парафіяни Свято-Миколаївської церкви в Доброгорщі провели в селі опитування, в якому взяла участь 231 особа. Абсолютна більшість підтримали перехід до складу ПЦУ, двоє голосували проти, шість утрималися, йдеться в сюжеті телеканалу "Поділля-центр".

"Ми знайшли чотирьох осіб, які погодилися обійти зі списками все село. Розбили [його] на ділянки, і ці люди пройшлися по селу. Записували прізвище, ім'я, по батькові та дві графи: хто хоче, щоб в селі була українська церква, і хто хоче, щоб залишилася російська церква", - розповіла одна з парафіянок.

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...