Хіти тижня. "Всі десятеро загинули на другий день": У Росії знайшовся новий "перевал Дятлова"

Офіційна версія смерті туристів — переохолодження, але родичі та друзі загиблих не вірять в це і досі.

Пошукова операція. Архівне фото.

У Росії під час розслідування історії, яка дуже схожа на трагедію на перевалі Дятлова, з'ясувалися дивні факти. Так, усі матеріали щодо загадкової справи були знищені, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Річ у тому, що в кінці січня 1973 году 10 студентів авіаційного інституту міста Куйбишев (Самара), закривши сесію, вирушили у лижний турпохід на Кольський півострів. Маршрут обрали не найскладніший — II категорії. Але на другий день шляху всі десятеро осіб загинули.

Офіційна версія смерті — переохолодження. Проте на запитання про причини загибелі групи ні родичі, ні друзі відповіді від правоохоронців не отримали. Рятувальники наполягають, що трагедія трапилася через раптову зміну погодних умов. У той же час брат одного із загиблих Анатолія Пирогова зазначає, що не були оприлюднені результати розтину тіл, тому досі невідомо, чи були у загиблих травми.

"Висновків за підсумками розслідування правоохоронці нам не повідомили. Пам'ятаю, що на поминках тільки це і обговорювали, але ніхто не знав до пуття нічого. Говорили про якийсь вибух, який там міг статися. Або пуск метеоракет", — розповів він.

Підозри, що справжні причини загибелі студентів намагаються приховати, виникли не тільки через мовчання правоохоронних органів. "Наприклад, ми точно знали, що брат брав із собою в похід фотоапарат "Смена", але ні камеру, ні плівки нам не віддали, хоча деякі особисті речі були повернуті, — заявив Пирогов. — Також було дивно, що багатьох хлопців у Куйбишеві з невідомої причини ховали у закритих трунах". Журналісти з'ясували, що всі матеріали за фактом загибелі десяти осіб зникли або були знищені.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...