Хіти тижня. З ЗСУ втік майор, який відповідав у штабі "Десни" за "інформування та аналітику"

Офіцер, який займає посаду начальника інформаційно-аналітичної групи штабу військової частини, дислокованої в с. Десна Чернігівської області, 04.07.2018 року самовільно залишив розташування зазначеної військової частини без поважних причин.

Військовою прокуратурою Деснянського гарнізону Центрального регіону України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України, за фактом самовільного залишення військової частини майором ЗСУ, передають Патріоти України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що майор ЗСУ, який займає посаду начальника інформаційно-аналітичної групи штабу військової частини, дислокованої в с. Десна Чернігівської області, 04.07.2018 року самовільно залишив розташування зазначеної військової частини без поважних причин, порушуючи військові статути і закони України.
08.08.2018 місцезнаходження правопорушника встановлено і останній був затриманий Військовою службою правопорядку. У той же день зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України. Затриманого доставлено до Козелецького районного суду Чернігівської області для розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Обгрунтованість підозри в скоєнні затриманим кримінального злочину повністю підтвердилася зібраними військовою прокуратурою докази і допитами свідків. Слідчий суддя погодився з доводами військової прокуратури Деснянського гарнізону Центрального регіону України і обрав обвинуваченому майору запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на гауптвахті строком 60 діб, а також встановив йому суму застави в розмірі 36 820 гривень.

Опублікував: Олег Устименко

Одному з загиблих було лише 20: За сьогодні в річці Тиса виявили тіла одразу шістьох людей, - журналіст із Закарпаття (фото)

понеділок, 6 травень 2024, 21:31

За сьогодні, 6 травня, в річці Тиса виявили одразу шість тіл потопельників. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола, передають Патріоти України. "За інформацією від моїх джерел, 4 тіла було виявлено на українській стороні, 2 тіла на румунській сторо...

Ціна курсу варіюється від 395 до 600 грн: Експрессекретарка Зеленського розпочала власний бізнес

понеділок, 6 травень 2024, 21:05

Колишня прессекретарка президента України Володимира Зеленського та журналістка Юлія Мендель почала новий бізнес. Йдеться про курси для українців під назвою «Освіта за кордоном», зазначено на сайті курсу. Зокрема, за інформацією на сайті, «Освіта за ко...