Хіти тижня. За 15 хвилин до смерті: З'явилися останні фото військового "Шубіна"

До Лисичанська привезли загиблого українського героя на позивний "Шубін". Він загинув під час рятувальної операції на Сході, повідомляють Патріоти України.

Війна забирає життя українських армійців навіть у періоди нібито затишшя. Лише за липень Україна втратила 14 своїх солдатів. І це при тому, що спостерігачі фіксували зменшення інтенсивності атак у цей період.

Одного з хлопців побратими шукали не один день, він загинув під час спецоперації. І напередодні тіло Дмитра Українського на псевдо "Шубін" доставили до Лисичанська. Його зустріли жителі міста та дружина, з якою вони лише місяць як побрались.


Дмитро "Шубін" Український за 15 хвилин до смерті

Рвався (у бій – ред.) постійно перший. Він каже: "Це моя земля, і ви у мне в гостях. Я все знаю, я буду тільки перший". Це був наш не те що побратим, він як брат був для всіх!
– сказав військовослужбовець ЗСУ Віктор.

"Шубін" не вийшов живим з останнього бою поблизу окупованої Горлівки. І майже тиждень його тіло шукали. Напередодні нарешті знайшли. "Я вас дуже прошу – бережіть себе! От бережіть! У вас є діти, сім'ї. Це таке горе! Просто нестерпне!" – звернулась дружина Дмитра Українського Юлія.


Дмитро "Шубін" Український за 15 хвилин до смерті

Дружина Юлія, з якою лише місяць тому зіграв весілля Шубін, шокована. Не так вона хотіла зустрічати свого чоловіка. Підтримати жінку прийшли десятки жителів Лисичанська. Ледь не всі вони знали Дмитра особисто. І розуміють: не піти на війну Шубін не міг. Адже воював за свій дім – містечко Хрестівка, яке нині під окупантами.

Це була дуже гідна людина. І коли ми дізнались, що його привозять сьогодні, то ми зібрались провести його, – розповіла місцева мешканка Валентина. Шубін майстерно воював, кажуть побратами. І для багатьох був прикладом. Адже, навіть в останньому бою, коли розумів, що загибель неминуча, все одно не відступив, зазначив командир бригади.

Героїзм і мужність... Я вперше бачу до такого ступеня холоднокровність під час героїчного вчинку. Це не з закритими очима кинувся, а чітко розрахувати останні свої кроки перед загибеллю, знаючи, що може відбутись. Практично була шахова партія із противником у той момент, – зауважив командир Королівської Бригади ЗСУ Валерій Гудзь.

Побратими показали останні фотографії Дмитра. Деякі зі світлин зроблені за кілька хвилин до зіткнення з ворогом. На них ще Дмитро посміхається і не знає, що збирається в останній свій бій.


Дмитро "Шубін" Український за 15 хвилин до смерті

Дімон відійшов, зайняв позицію і каже: "Давай, малий, тепер ти відходь". Каже, на відстань до 10-ти метрів один від одного. Поки я відходив, там просто поле і висока трава були... Поки я відходив, забіг, зайняв позицію, розвертаюсь, а вже Дімона не бачу. Я заліг, бо був дуже плотний вогонь і почав кричати "Дімон! Дімон!"... І вже нічого не чув... – згадує військовослужбовець ЗСУ Олег.

Майже тиждень тіло побратима солдати не припиняли шукати. І до останнього не вірили, що він дійсно загинув. "Надіялись, що він десь заліг, що він відійде. Шукали його, з повітря шукали. Але, на жаль, не знайшли. Потім уже пізніше стало відомо, що немає Діми з нами", – сказав військовослужбовець ЗСУ Олег.


Дмитро "Шубін" Український за кілька днів до загибелі

Джерело: 24 канал

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...