Хіти тижня. Заборона торгувати домашнім м'ясом в Україні: З'явилось важливе роз'яснення

За словами глави Держпродспоживслужби, поки мова йде про обмеження кількості "дворового" забою.

У квітні 2018 року набувають чинності правила, якими обмежується кількість "дворового" забою тварин (не на бойні). Про це сказав голова Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа в інтерв'ю БізнесЦензор, передають Патріоти України.

За словами Лапи, на сьогоднішній день в Україні близько 400 боєнь. "Географія розташування різна. У деяких випадках максимальний радіус 20 км", - відзначає він.
Глава Держпродспоживслужби уточнив, що поки мова йде про обмеження кількості "дворового" забою. Тобто, починається частковий перехід на "централізований" забій тварин шляхом зменшення кількості забитих тварин не на бойні (подвірно) в день.
"Раніше можна було забивати три голови в день, а тепер три голови в тиждень. Якщо порахувати по три голови в тиждень, то це 150 голів на рік. Якщо забиваєш менше, то можна це робити для себе. Але якщо більше, то мова йде про бізнес, який повинен працювати за правилами", - вважає глава служби.
Що стосується повної заборони подвірного забою, то поки це тільки законодавча пропозиція. "Я читав у багатьох ЗМІ, що буде заборона продавати "домашнє м'ясо". Відверта брехня. Можна привезти на бійню, забити і потім реалізувати на ринку. Заборони на реалізацію немає. Просто забій повинен проводитися відповідно до вимог, які існують у всіх цивілізованих країнах", - зазначив він.
За даними Держпродспоживслужби, в середньому 70-80% продукції, яка продається на ринках - це перекупники, які їздять по селах і збирають тварин.
Опублікував: Олег Устименко

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...