Хіти тижня. Загадкова хвороба забере мільйони життів, - вчені

Фахівці прогнозують ймовірність пандемії «хвороби Ікс».

Іспанка - пандемія грипу початку ХХ ст. Фото: LiveJournal

Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) попередили, що існує висока ймовірність нової глобальної епідемії (пандемії), причиною якої стане поки ще не ідентифікована інфекція, звана «хворобою Ікс», повідомляють Патріоти України з посиланням на видання Science Alert.

Дослідники склали список захворювань, які можуть охопити все людство. У нього були включені вірусні геморагічні лихоманки Ласса, яка поширилася в Нігерії, і Ебола, яка забрала в 2014-2015 роках більше 11 тисяч життів. Крім того, вчені вважають надзвичайно небезпечними такі інфекції, як лихоманка Марбург, лихоманка Крим-Конго, близькосхідний респіраторний синдром, важкий гострий респіраторний синдром і хвороба Зіка.

Лікарі також помістили в перелік «хворобу Ікс», оскільки вважають, що пандемія може бути викликана невідомим поки захворюванням, яке виявиться таким же смертоносним, як іспанський грип початку минулого століття. Вчені планують заздалегідь підготувати заходи для боротьби з небезпечною інфекцією, щоб швидко реагувати на будь-яку потенційну загрозу. «Іспанка» - масова епідемія грипу в 1918-1919 роках. За оцінками вчених, вірусом було інфіковано 550 мільйонів чоловік, загинули 50-100 мільйонів.

Опублікував: Інна Мартинчук

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...