Хіти тижня. Загадку найвідомішого вбивці XIX століття розкрито: Вчені встановили особу Джека Різника за допомогою ДНК

Справжню особистість Джека Різника встановили вчені з університету Ліверпуля Джона Мурса, повідомляють Патріоти України

Джеком Різником, який вчинив серію вбивств у 1888 роках у Лондоні, виявився місцевий житель поляк за походженням Аарон Космінскі.

ДНК вилучили з крові на хустці, яку знайшли на одному з місць чергового вбивства. Там було ДНК як вбитої жертви Кетрін Еддоус, так і самого серійного вбивці.

– Ми вперше описуємо систематичний молекулярний аналіз єдиного збереженого фізичного доказу, пов’язаного з вбивствами Джека Різника, – йдеться у повідомленні.

Довідка. Джек Різник – псевдонім, який дали невстановленому серійному вбивці, який діяв у Лондоні в другій половині 1888 року. Він перерізав своїм жертвам горло, а потім різав черевну порожнину. За різними джерелами, він позбавив життя від 4 до 15 людей.

Опитування показало, як змінилося ставлення чехів до біженців із України

вівторок, 16 квітень 2024, 18:58

Більше половини громадян Чехії вважають, що прийняли більше біженців з України, ніж їхня країна здатна була прийняти. При цьому, порівняно з минулим роком, більше чехів стали вважати, що українці краще інтегруються в чеське суспільство, передають Патрі...

Будуть масові перевірки: У Міноборони попередили, чого чекати ухилянтам

вівторок, 16 квітень 2024, 18:30

Запізніле прийняття закону про мобілізацію привело до того, що ухилянти почуваються «наче риба у воді», і намагаються за будь-якої можливості уникнути призову, передають Патріоти України. Але ситуація повинна змінитися дуже скоро, заявив заступник міні...