Хіти тижня. Загроза нового Чорнобиля в Україні: З'явився невтішний прогноз (відео)

До 2020 року закінчується термін експлуатації 12 атомних енергоблоків з 15.

Ілюстрація: 24tv.ua

Майже всі блоки атомних електростанцій в Україні в найближчі роки вичерпають свій термін експлуатації. Незважаючи на це, їх продовжать використовувати, оскільки альтернативних джерел енергії у країни немає. Таку думку висловила в ефірі ObozTV експерт з питань атомної енергетики Ірина Головко, повідомляють Патріоти України.

"Ми зараз маємо чотири працюючі атомні електростанції, Чорнобильська не працює. Це 15 атомних енергоблоків. Вони всі були побудовані за радянських часів. Деякі були добудовані при Україні, але на 90% побудовані за часів СРСР. У них є свій термін експлуатації - 30 років", - розповіла Головко.

За її словами, до 2020 року закінчується термін експлуатації 12 атомних енергоблоків з 15. "Кожен блок має свій термін експлуатації. Найстаріші енергоблоки - на Рівненській АЕС. Там термін експлуатації для двох блоків закінчився ще в 2010-11 роках. На Південноукраїнській АЕС термін експлуатації закінчився в 2013 році", - повідомила експерт.

Як зазначила Головко, зараз уряд вирішив продовжити термін експлуатації блоків ще на 10 років. "Нам необхідно розуміти, що ми не можемо через 10 років покладатися на існуючі сьогодні реактори, оскільки вони вичерпують свій термін експлуатації", - підкреслила вона.

"Абсолютно безпечною не є жодна атомна електростанція. Вибух або аварія з будь-яким масштабом наслідків може статися на будь-якому реакторі світу, України зокрема. Ніхто не може передбачити, де буде наступна катастрофа", - додала експерт. Також вона висловила думку, що альтернативу атомним електростанціям України необхідно будувати вже сьогодні.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...