Хіти тижня. "Закликаю вас говорити державною": Парубій "відключив" опоблоківця через російську мову (відео)

Нардеп почав говорити російською при розгляді у другому читанні законопроекту про українську мову.

Василь Німченко. Фото: соцмережі.

Глава Верховної Ради Андрій Парубій відключив мікрофон депутату від "Опозиційного блоку" Василю Німченку через виступи російською мовою, передають Патріоти України.

Нардеп почав говорити російською при розгляді у другому читанні законопроекту про українську мову, проте Парублій буквально одразу ж вимкнув мікрофон і попросив говорити державною мовою. "Я закликаю вас говорити державною мовою. Будь ласка, не створюйте конфліктів, коли ми працюємо системно і злагоджено", - заявив Парубій.

Німченко продовжив говорити по-російськи, але Парубій знову відключив мікрофон, попросивши депутата не зривати засідання "некоректною поведінкою".

Німченко в результаті заговорив українською: "Я хочу сказати по-українськи: ми не бики Степана Руданського, ми народні депутати. Я вас прошу вибачити, ви не пастух. Дайте мені слово як народному депутату".

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...