Хіти тижня. Заворушення у Парижі: Зводять барикади і палять автомобілі, серйозно пошкоджено один з головних символів Франції (фото, відео)

Під час протестів у столиці республіки, станом на друге грудня, затримали 378 людей. 133 – отримали поранення, зокрема 23 поліцейські. Мітингувальники зводять барикади і палять автомобілі

Учасники акції проти підвищення цін на паливо у Франції розмалювали та пошкодили один із символів країни – Тріумфальну арку, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Figaro.

Учасники протестів так званих «жовтих жилетів» обписали стіни монументу різноманітними заявами на кшталт "Макрона у відставку", "Жовті жилети тріумфують". Окрім цього, було пошкоджено декоративне оздоблення монумента та статуї, які прикрашають арку. "Жодна причина не виправдовує плюндрування Тріумфальної арки" - заявив президент Франції Еммануель Макрон, прибувши до Тріумфальної арки. Повідомляється, що зараз монумент закрили для громадськості, а Національний центр пам'яток Франції вже розпочав роботи з його відновлення.

Загалом за даними поліції під час протестів у Парижі, станом на друге грудня, вже затримали 378 людей, а 133 – отримали поранення, зокрема 23 поліцейські. Протягом суботніх протестів учасники зводили барикади, палили автомобілі били вітрини та вступали сутички з поліцією.

Як повідомлялося, у Франції з 17 листопада тривають акції проти підвищення цін на паливо, організовані ініціативою "Жовті жилети". Протестний рух спрямований проти планів уряду продовжити підвищення податків на паливо в 2019 році. Учасники акцій заявляють, що підвищення податку вже призвело до зростання цін на паливо до рівня, який не спостерігався з початку 2000-х років. Зараз один літр бензину А-95 у Франції коштує близько двох євро.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...