Хіти тижня. Заворушення у Парижі: Зводять барикади і палять автомобілі, серйозно пошкоджено один з головних символів Франції (фото, відео)

Під час протестів у столиці республіки, станом на друге грудня, затримали 378 людей. 133 – отримали поранення, зокрема 23 поліцейські. Мітингувальники зводять барикади і палять автомобілі

Учасники акції проти підвищення цін на паливо у Франції розмалювали та пошкодили один із символів країни – Тріумфальну арку, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Figaro.

Учасники протестів так званих «жовтих жилетів» обписали стіни монументу різноманітними заявами на кшталт "Макрона у відставку", "Жовті жилети тріумфують". Окрім цього, було пошкоджено декоративне оздоблення монумента та статуї, які прикрашають арку. "Жодна причина не виправдовує плюндрування Тріумфальної арки" - заявив президент Франції Еммануель Макрон, прибувши до Тріумфальної арки. Повідомляється, що зараз монумент закрили для громадськості, а Національний центр пам'яток Франції вже розпочав роботи з його відновлення.

Загалом за даними поліції під час протестів у Парижі, станом на друге грудня, вже затримали 378 людей, а 133 – отримали поранення, зокрема 23 поліцейські. Протягом суботніх протестів учасники зводили барикади, палили автомобілі били вітрини та вступали сутички з поліцією.

Як повідомлялося, у Франції з 17 листопада тривають акції проти підвищення цін на паливо, організовані ініціативою "Жовті жилети". Протестний рух спрямований проти планів уряду продовжити підвищення податків на паливо в 2019 році. Учасники акцій заявляють, що підвищення податку вже призвело до зростання цін на паливо до рівня, який не спостерігався з початку 2000-х років. Зараз один літр бензину А-95 у Франції коштує близько двох євро.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...