Хіти тижня. "Збочення!": В Україні розгорівся скандал навколо дитячого підручника для шкіл (фото)

У мережі розгорівся скандал навколо ремомендованного Міносвіти України підручника літератури для 11-го класу. У книгу включили розповідь з описом гомосексуальних зв'язків. Про ситуацію розповіли користувачі мережі. Зокрема громадський активіст Оксана Федоренко у себе в Facebook обурилася ситуацією і показала скріншоти з книги, повідомляють Патріоти України.

Приводом для обурення стала розповідь письменниці з Івано-Франківська Тетяни Малярчук "Цвєтка і її я". "Міністерство освіти України, рекомендує!!! У мене шок, відсутність слів... Гомосексуальні жінки (лесбіянство) на думку Міністерства освіти України в тренді. Рекомендуюдо читання шкільний підручник "Українська література" (11 клас). Батьки, запам'ятайте, ваші діти потрібні, на жаль, тільки вам, не знайдете час сьогодні, завтра буде пізно. Цікавтеся, приймайте участь, контролюйте, переглядайте, спілкуйтеся, пояснюйте, читайте, а головне не мовчіть - це ваші діти, і їхнє майбутнє", - сказано в повідомленні жінки.

При цьому в коментарях до запису користувачі вказали на той факт, що скандальний підручник є профільним, а не академічним.

Багато хто навіть назвали Малярчук однією з кращих українських сучасних письменниць, а автора поста звинуватили в "дикунських поглядах".

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...