Хіти тижня. Жорстоке придушення, можливо, є загиблі: У Чернівецькому СІЗО спалахнув бунт в’язнів (відео)

В адміністрації закладу чутки про смерті категорично заперечують.

Чернівецьке СІЗО

У Чернівцях родичі в’язнів слідчого ізолятора звинувачують конвоїрів та адміністрацію у масовому побитті затриманих. Близько двох десятків людей під стінами СІЗО вимагали пустити їх на побачення, - йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Люди впевнені, що напередодні в’язнів жорстоко побили, бо ті передали на волю фрагменти відео, на якому видно синці від кийків. Більше того, адвокат одного з підсудних запевняє, що є смертельний випадок.
"Зустрічаю конвоїра, і він каже: з кожної камери виводили людей і били, і в тому числі вашого сина", - кажуть учасники акції. "Крики були і стукали в решітки. Це було чутно", - твердять очевидці.

В адміністрації СІЗО пояснюють, що підсудні влаштували бунт, один із них накинувся на конвоїра, потім арештанти підпалили ганчір'я у вентиляційній системі і почали вибивати двері камер. Керівництво було змушене викликати Нацгвардію та ізолювати чотирьох призвідників.

Також у камерах провели обшуки та вилучили телефони, заточки й інші заборонені предмети, а от побиття в'язнів, а надто смерть, в адміністрації заперечують. "Почали деякі камери виявляти невдоволення, намагалися вийти з камер, вибивали двері. Обшуки було проведено, нейтралізовано декілька осіб негативної спрямованості, ізольовано в окремі приміщення. До осіб, що чинили опір, застосовувались відповідні дії – не били, наручники одягали, загиб рук за спину", - стверджує начальник Чернівецького СІЗО Петро Лисак.

Опублікував: Олег Устименко

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...