Хіти тижня. Життя після "євроблях": Митники розповіли, як законно тепер завезти авто з Європи

Також українців попередили про відповідальність за порушення правил.

Українці можуть пересуватися на машині, зареєстрованій за межами нашої країни. Про новації процедури завезення авто з Європи розповіла начальник управління організації митного контролю та оформлення Запорізької митниці ДФС Оксана Жездріна, передають Патріоти України.

За словами чиновниці, за новими правилами, в режимі транзиту за умови сплати застави в розмірі митних платежів кожен житель нашої країни може пересуватися на авто, яке зареєстроване не в Україні. "Таким чином, водій сплачує заставу при ввезенні автомобіля з іноземною реєстрацією на митну територію України, а після підтвердження вивезення – застава йому не повертається", - зазначає Жездріна.

Розповіла вона і про відповідальність за порушення митних правил при ввезенні "євроблях". Як повідомила чиновниця, сьогодні вона не змінюється і протягом 180 днів буде такою ж, як і передбачалося раніше.

При цьому вона підкреслила, що через 180 днів після набрання чинності закону, пільги будуть скасовані і вступлять в дію нові санкції стосовно порушників. "При перевищенні терміну транзиту або тимчасового ввезення авто з іноземною реєстрацією більш ніж на 30 діб, власнику такої машини загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн або конфіскація авто за рішенням суду", - резюмувала Жездріна.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...