Хіти тижня. Злодійські скрепи: Росію звинувачують у привласненні героїв популярного українського мультфільму

У мережі розгорілася суперечка через продаж в Росії дитячих іграшок з персонажами мультфільму "Острів скарбів", який був знятий на студії "Київнаукфільм" в 1988 році.

Права на використання будь-яких фрагментів твору повинні належати автору, проте це не заважає виробникові фігурок продавати їх, написали в блозі в Twitter "Той, що вижив у розумі", передають Патріоти України.

Відзначається, що вартість однієї такої іграшки становить 449 рублів (близько 180 гривень).

"Вкрали персонажів "Острова скарбів" і тепер продають фігурки по Росії за 449 руб. Хоча права (інтелектуальна власність) на мультфільм належать творцеві - державної кінокомпанії "Київнаукфільм", - відзначили в блозі.

"Куди не глянь, у них що до війни, що після - все крадене!" висловився в коментарі Ігор.

Також користувачі припустили, що творець іграшок міг купити патент на використання, проте в такому випадку це є фактом торгівлі з країною-окупантом.

Опублікував: Олег Устименко

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...