Хіти тижня. Зливали дані у РФ: В Україні розгорівся гучний скандал навколо популярного банку

750 клієнтів "ПриватБанку" звернулися до Печерського районного суду з позовом проти банку.

Підставою для подачі колективного позову стало те, що, на думку позивачів, дії керівництва Нацбанку і "ПриватБанку" призвели до несанкціонованої передачі третім особам особистих даних клієнтів "ПриватБанку" (в тому числі на територію Російської Федерації). На думку юристів, це порушує ст. 1076 ЦК і ст. 60 закону "Про банки і банківську діяльність" щодо банківської таємниці, ст. 32 Конституції України про заборону на збір, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, ст. 24 закону "Про захист персональних даних" та інші. Про це повідомляє "Мінфін", передають Патріоти України.

Збір заяв про приєднання до колективного позову був оголошений в кінці лютого в соцмережі Facebook. З тисячі заяв після перевірки всіх документів залишилося 750. "У позовній заяві міститься вимога виплатити кожному з позивачів по 11 тисяч гривень компенсації за неправомірні дії посадових осіб державного банку", - наголосили адвокати.

Генпрокуратура тільки недавно зацікавилася цим злочином, заявила юрист Маргарита Оксенюк. У прес-релізі цитується заява генпрокурора Юрія Луценка: "Ми вилучили документи за заявою одного з народних депутатів про нібито витік інформації з" Привату" в Росію. Ми провели на сервері "Привату" слідчий експеримент. Вилучили незначну кількість документів, які нам допоможуть встановити, був витік, чи ні".

Опублікував: Олег Устименко

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...