Хіти тижня. Зранку говорить англійською, ввечері - німецькою: У дівчини після аварії лікарі констатували зміну особистості

Проблема в тому, що в різний час доби у жертви невдалого падіння мозок здатний сприймати лише одну знайому йому мову. Причому німецькою дівчина практично не користувалася з дитинства

Британка Ханна Дженкінс вранці спілкується англійською, а в другій половині дня – лише німецькою. Це не примха і не усвідомлений вибір, але саме так працює її мозок. Все почалося після падіння під час велопрогулянки. Ендрю Вайлд був у процесі сходження на гору в американському штаті Монтана, коли отримав незрозуміле повідомлення від своєї дівчини Ханни, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Повідомлення було німецькою мовою, на якому Ханна говорила колись у дитинстві. Виявилося, що після падіння з велосипеда Ханна мало що розуміє про своє теперішнє життя.

«Я нічого не розуміла, - каже вона. - Я відчувала себе так, ніби я прокинулася в іншій країні, я не могла зрозуміти, чому люди не говорять зі мною так, щоб я їх розуміла». Доктора говорили з постраждалою англійською, яку дівчина забула після удару.

За словами консультанта-нейрохірурга Коліна Шиффа, який також працює в благодійному фонді підтримки людей з травмами мозку Headway, Ханна пережила так звану втрату другої мови. «Наш мозок дуже чутливий, і все, що може порушити роботу цього суперкомп'ютера, може також вплинути на мову. Немає алгоритму, що дозволяє визначити, як конкретна травма вплине на втрату німецьких іменників або англійської граматики, але ми можемо втратити цю інформацію», - запевняє пан Шифф.

За словами нейрохірурга, після травми найбільші шанси має відновлення навичок, отриманих в дитинстві: вміння говорити «так» і «ні» або повторити дитячий віршик. Іноді людина, вільно володів до травми двома мовами, після неї повністю втрачає знання одної з них.

Через довгий час терапії дівчина змогла трохи підучити англійську, але до вечора їй так складно нею спілкуватися, що повністю переходить на німецьку. Парі також довелося звикнути до думки, що особистість Ханни, швидше за все, змінилася після аварії. В результаті того, що сталося постраждала може вже ніколи не стати знову тією, ким була раніше. Ханна помітила зміни у своєму характері, вже не така терпляча і стримана як раніше, і це змусило її закрити свою школу дресирування і тренування собак.

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...