Хіти тижня. Зростуть у 10 разів: У Раді готують "сюрприз" для автомобілістів в Україні

У ВР пропонують у 10 разів підвищити штраф за непристебнутий ремінь безпеки або відсутність мотошолома, повідомляють Патріоти України.

"Так, штрафи за не пристебнутий ремінь безпеки законопроект №10131 пропонують підняти в 10 разів – до 510 гривень", - йдеться в повідомленні.

Крім того, штраф за порушення правил перевезення дітей також мають намір підняти до 510 гривень:

- за перевезення дітей зростом нижче 145 см без дитячого крісла;

- за перевезення дітей віком менше 12 років без дитячого крісла;

- за перевезення дітей до 16-ти років у будь-яких вантажних автомобілях;

- за перевезення організованих груп дітей в темний час доби.

За повторне правопорушення протягом року доведеться викласти вже 850 гривень, уточнює законопроект №10130.

Нагадаємо, 8 грудня 2018 року Верховна Рада відхилила проект закону про зниження смертності та травматизму на дорогах України шляхом збільшення рівня користування ременями безпеки та шоломами.

Проектом закону ст. 121 КУпАП пропонувалося передбачити, що порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами - тягне накладення штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Згідно з даними Національної поліції, щорічно на дорогах в Україні гине не менше 3500 осіб, і приблизно така ж кількість травмуються.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...