"Хочу розказати про людину, про яку майже ніхто не писав. Побратими назвали свій опорний пункт його позивним. Залишилися двійко маленьких сиріт", - волонтер про добровольця, що днями загинув у Мар'їнці

Якщо живі не хочуть пам'ятати своїх полеглих захисників, вони не варті того, щоб називатися живими.

На околицях Мар'їнки. Фото: РБК.

"Я хочу розказати вам про одну людину, про яку майже ніхто і ніде не згадував та не писав. Я хочу розказати вам про воїна, який до останнього подиху зберігав спокій свого народу, але не побачив від того народу елементарної подяки і не через те, що народ такий жорстокий, а тому, що народ про нього не знав", - написав волонтер Ян Осока на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Я розкажу вам. А ви слухайте. Людина на світлині - Олег Володимирович Веренич (позивний Лєший), який народився 21.06.1984 року у місті Лунінець Берестейської області республіки Білорусь. У 80-х роках його батьки переїхали до України, до села Нова Парафіївка Кегичеського району Харківської області, де й живуть до цього часу.

Після закінчення школи Олег навчався у Кегичевському ПТУ на водія. Працював механізатором у рідному селі. У грудні 2009 року він одружився, а у 2010 році виїхав з Нової Парафіївки та переїхав жити до дружини у село Таверівка Чутівського району Полтавської області.

Доброволець, призваний 09.07.2015 Чутівським РВК. Прийшов до військкомату сам, щоб зберегти свого молодшого брата. Спочатку воював у ПС, а потім перейшов до 10-ї ОГШБр. Солдат, старший водій автомобільного взводу 10-ї окремої гірсько - штурмової бригади. Свої обов'язки виконував бездоганно, користувався повагою у побратимів, а після демобілізаці планував підписати контракт.

Загинув 9 вересня о 9.40 у місті Мар'їнка Донецької області, де проходив службу разом із батальйоном "Донбас - Україна", при розширені взводно-опорного пункту та його укріпленні, підірвавшись на осколковій загороджувальній міні.

Похований у селі Нова Парафіївка. У нього залишилися двійко маленьких діточок - двохрічний син та п'ятирічна донька. На честь Олега побратими назвали свій опорний пункт його позивним.

Тепер і ви знаєте про нього. Розкажіть по ланцюжку далі. Це не важко. Це потрібно. Якщо живі не хочуть пам'ятати своїх полеглих захисників, вони не варті того, щоб називатися живими.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...