"Хрущовка" як предмет розкоші: Мільйони "заможних" українських родин за місяць отримують "листи щастя" від податкової

Настає світле майбутнє. Правда – світле. Звідусіль прилетять білі повідомлення, від яких посвітлішає в очах, як перед втратою свідомості: податок за житло, плата за воду, оброк за повітря…

Ілюстрація. Фото: politeka.netБільшість українців вже до 1 липня отримають листи-повідомлення від фіскальної служби із вимогами сплатити податок на нерухомість, повідомляють Патріоти України про огляд інформаційних інтернет-ресурсів.

Відповідно до норм Податкового Кодексу України податкова інспекція надішле чи вручить власникам нерухомості таке податкове повідомлення – рішення, в якому буде зазначена сума та реквізити для сплати податку на нерухомість. Сплатити вказану суму необхідно буде протягом 60 днів із дня вручення такого повідомлення.

Власникам житла треба буде сплатити податок за 2015 рік на нерухомість, якщо її загальна площа перевищує неоподатковані розміри: для квартири тепер це 60 кв. м (було 120), для будинку – 120 кв. м (було 250), сукупно для дому та квартири – 180 кв. м (було 360). Збір становить 2% від мінзарплати на 1 січня 2016 року (+1378 грн) за кожен "зайвий" квадратний метр (по 27,56 грн) для житла і 1% для госпбудівель. Наприклад, господар квартири в 100 кв. м заплатить в рік 1102 грн.

За словами начальника Головного управління Державної фіскальної служби в Києві Людмили Демченко, багато категорій громадян в Києві буде звільнено від сплати цього податку.

"В Києві від сплати податку звільнили житло, що належить інвалідам, членам сімей героїв Небесної сотні, учасникам АТО і членам сімей загиблих учасників АТО (але не більше одного об'єкта). Також додаткову пільгову площа (до 60 квадратних метрів для квартир) у столиці надають сім'ям з трьома дітьми і більше — по 20 квадратних метрів на третю і кожну наступну дитину віком до 18 років", - повідомила Демченко.

Нагадаємо, на державному рівні від сплати податку на нерухомість звільнені також дитячі будинки сімейного типу, гуртожитки і житло, яке непридатне для проживання.

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...

Результати виявились шокуючими: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні

четвер, 2 травень 2024, 22:58

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...