Хто ризикує втратити субсидію та повертатиме гроші

​Уряд розширив перелік підстав для відмови в субсидії

Більш того, за новими правилами незаконно використану субсидію доведеться повернути в бюджет, повідомляють Патріоти України.

Так, зараз субсидію можуть не продовжити за покупку на суму від 50 тисяч гривень (якщо ця покупка потрапила в реєстри, її зможуть відстежити в відділі верифікації Мінфіну).

Не отримають комунальну знижку й ті, хто приховав додатковий дохід. Наприклад, від здачі квартири в оренду (в Мінсоцполітики пропонують розширити повноваження соціальних інспекторів, які зможуть без попередження обстежити умови життя).

Субсидія не призначається й тим у кого є заборгованість за комуналку як мінімум за два місяці (інформація про заборгованість відображається на індивідуальних рахунках домогосподарств).

Також знижка не надається, якщо доходу сім'ї досить, щоб самому платити за комуналку (інформацію про доходи органи соцзахисту отримують з податкової служби, Пенсійного фонду та інших відомств).

Тим часом Україна починає готуватися до опалювального сезону, а експерти попереджають про можливе зростання тарифів.

Опублікував: Олекса Хвацький

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...