Худі чи товсті? Вчені з'ясували, хто отримує більше задоволення від їжі

Дослідники спостерігали за двома групами і поділилися цікавими результатами дослідження.

Ілюстрація: polonsil.ru

Дослідження британських медиків показало, що люди із зайвою вагою отримують менше задоволення від їжі, ніж худі. Протягом двох тижнів вони спостерігали за 20 людьми з нормальною вагою і 33 - з ожирінням, повідомляють Патріоти України.

Аби з’ясувати, яка харчова поведінка призводить до ожиріння, дослідники розробили спеціальний додаток для смартфона, в якому учасники експерименту мали записувати свої спонтанні думки про їжу, незалежно від того - ситі вони чи голодні.

Вони також відзначали інтенсивність почуття голоду за 10-бальною шкалою. За тією ж шкалою визначали, наскільки сподобалася їжа. Додаток фіксував час їжі та тривалість трапези.

Результати дослідження вражають - люди з ожирінням відчували голод рідше худих і менше насолоджувалися їжею. Причина у тому, що зайва вага була викликана не підвищеним почуттям голоду, а прагненням отримати задоволення, якого їм бракувало.

У групі людей з нормальною вагою бажання перекусити не посилювалося, коли доводилося опиратися спокусі, а задоволення від їжі було високим.

У 18 років обійшла 15 військкоматів: Мережу вразила історія операторки дронів із Харкова

понеділок, 6 травень 2024, 23:49

19-річна Анастасія із Харкова стала першою операторкою БПЛА у 128-й бригаді Сил територіальної оборони Збройних сил України. До війська вона долучилася пʼять місяців тому, проте це було не легко: дівчина отримала відмову у 15 військкоматах, її не хотіл...

З якими хворобами звільняють від мобілізації - оновлений перелік

понеділок, 6 травень 2024, 23:38

У період дії воєнного стану та загальної мобілізації є громадяни України, яких не можуть призвати до армії через наявність певних хвороб. У чинному законодавстві чітко розписаний увесь їх список хвороб, передають Патріоти України. Так, у Законі України...