Хуртовини й ожеледиця: Синоптики повідомили про значне погіршення погодних умов в Україні

ДСНС закликає громадян не виїжджати за межі населених пунктів на період ускладнення погодних умов, щоб не опинитися в сніговому полоні на автошляхах.

Ілюстрація: podrobnosti.ua

18 січня внаслідок впливу активного циклону очікується суттєве ускладнення погодних умов, повідомляють Патріоти України з посиланням на Український гідрометцентр.

На території Київської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей очікуються сильні, місцями дуже сильні снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву висотою до 40 сантиметрів.

У Києві може утворитися сніговий покрив у близько 20 сантиметрів. Крім західних областей, в Україні посилення вітру до 15-20 м/с, в Одеській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій областях місцями 25-28 м/с. На дорогах країни ожеледиця.

У горах Івано-Франківської та Закарпатської областей у четвер утримується значна сніголавинна небезпека (3 рівень) через снігопад і хуртовини

Рятувальники, у зв'язку з погіршенням погодних умов та введенням деяких обмежень на рух вантажівок, розгортають пункти обігріву, де водії зможуть зігрітися та перечекати негоду.

Зокрема, перед в'їздом у столицю рятувальники вже розгорнули мобільні пункти обігріву у таких місцях: траса Київ - Харків біля знаку Київ; вул. Богатирська біля КПП; траса Київ - Бровари біля КПП; траса Київ - Одеса; Брест-Литовське шосе; траса Київ - Чоп біля КПП поворот до Пущі Водиці; траса Київ - Обухів.

Сили Державної служби з надзвичайних ситуацій – а це близько 7000 особового складу та 2000 одиниць техніки - приведено в режим підвищеної готовності.

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...