Кінець Росії і нафтової ери: Японська "Toyota Mirai" здійснила революцію в енергетиці

На повному баку водню новий седан японського автомобільного гіганта може проїхати близько 650 км, а вартість заправки бака в розрахунку на 1 км становить всього $0,1.

«Тойота Міраі» сповістила про смерть Росії і нафтової ери. Фото: kavkazcenter.com.

Японський автомобільний гігант Toyota почав серійне виробництво першого в світі автомобіля з водневим двигуном. Новий седан «Mirai» працює тільки на водні, а замість шкідливих вихлопів виробляє чисту воду. За словами конструкторів, однієї заправки вистачить на 650 км шляху. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Кavkazcenter.

Ціна новинки в Японії складе близько $60 тис. При цьому уряд країни оголосив, що всі покупці екологічних седанів отримають від держави субсидії в розмірі $17 тис. енергетиці

На повному баку седан може проїхати близько 650 км, а вартість заправки бака в розрахунку на 1 км становить всього $0,1.

Енергія в унікальному двигуні автомобіля виробляється за рахунок реакції окислення водню усередині електрохімічного генератора. Потужність електромотора складає 136 кінських сил.

Найближчим часом на ринок водневих автомобілів планує вийти і Honda. Компанія починає продажі моделі FCV в 2016 році.

Як пояснюють коментатори, це не тільки смерть нафтової ери, а й кінець енергетики в тому вигляді, в якому ми її знаємо.

Будинки будуть обладнуватися автономними генераторами на водневому паливі. Не потрібні будуть ні ГЕС, ні атомні електростанції, та і всі мережі, що передають електроенергію.

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...