Кінець "совка": Стало відомо, скільки пам'ятників Леніну демонтували в Україні

Монументи знесли у всіх містах, підконтрольних Україні.

Ілюстрація: news.pn

На території України демонтували всі відомі пам'ятники Володимиру Леніну. Про це заявив глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович в інтерв'ю виданню "Лiга", передають Патріоти України.

За його даними, всього в Україні у рамках декомунізації демонтували 2389 пам'ятників, з них 1320 пам'ятників Леніну.

"За нашою інформацією, Леніна в містах більше немає - на території, яка контролюється Україною", - сказав В'ятрович.

При цьому він зазначив, що деякі пам'ятники могли залишитися в сільській місцевості та на території підприємств, оскільки в реєстрах вони ніколи не існували. Він уточнив, що демонтувати їх можна тільки за фактом виявлення.

Довідка: Декомунізація - процес позбавлення від наслідків комуністичної ідеології, що розпочався в часи розпаду СРСР та стихійно активізувався під час ленінопаду в період Революції гідності.

9 квітня 2015 року Верховна Рада схвалила пакет законів, який дав старт процесу декомунізації в Україні.

"Я вчора розмовляв із польським журналістом": Політолог пояснив, в якому випадку Польща може депортувати українців

четвер, 25 квітень 2024, 17:30

Політолог Володимир Фесенко пояснив, чому міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив про те, що його країна готова допомогти Україні повернути військовозобов’язаних. Він вважає, що це – відображення настроїв населення Польщі. Про це Володими...

Українців зможуть бронювати від мобілізації через "Дію": Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 17:22

Кабінет Міністрів розробляє новий порядок бронювання військовозобов'язаних, планується, що це можна буде зробити через "Дію", передають Патріоти України. Як пише «Форбс», про це повідомила перша віце-прем'єрка та міністерка економіки Юлія Свириденко, я...