Кінець цілої епохи: Що потрібно знати про Стівена Хокінга (фото)

Давайте згадаємо життєвий шлях Стівена Хокінга, чиє ім’я стало символом сучасної науки.

Фото: ЖЖНобелівський лауреат, британський фізик Стівен Хокінг помер у середу вранці у віці 76 років у середу вранці у віці 76 років. Автор Короткої історії часу мирно помер у своєму будинку в Кембриджі в Англії, повідомляють Патріоти України з посиланням на fakty.ictv.ua.

Народився і ріс

Фізик-теоретик народився рівно через 300 років після смерті Галілея в Оксфорді, Англія. Незважаючи на наявність будинку на півночі Лондона, його батьки вирішили виховувати дітей в Оксфорді, тому що місто вважалося більш безпечним місцем для дітей під час Другої світової війни.

Освіта

Після навчання в школі Сент-Олбанс у місті, що знаходилося приблизно в 20 милях на північ від Лондона, Хокінг відправився до старого коледжу свого батька, Університетський коледж, Оксфорд (1952).

Він хотів займатися математикою, але предмет не був доступний в університеті. Отже, він зайнявся фізикою, хоча його батько хотів, щоб син освоїв медицину.

Нагороди та почесні грамоти

Професор Стівен Хокінг має тринадцять почесних ступенів. Він є лауреатом багатьох нагород, медалей та призів, таких як Премія з фундаментальної фізики (2013), Медаль Коплі (2006) і премія Фонду Вольфа (1988). Він є членом Королівського товариства і членом Національної академії наук США і Папської академії наук.

Особисте життя

У віці 21 року йому було поставлено діагноз аміотрофічний склероз. Незважаючи на те, що він був прив’язаний до інвалідного візка і залежав від комп’ютеризованої системи передачі мови, Хокінг продовжив своє дослідження теоретичної фізики. Він також зайнявся публічними лекціями і великою програмою подорожей, розповідаючи про хворобу. У нього також є сім’я з трьох дітей і троє онуків.

Книги

Стівен Хокінг – автор безлічі науково-популярних книг, в тому числі таких, як Коротка історія часу, Чорні діри і молоді всесвіти, Світ у горіховій шкаралупі та інших.

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...