Кір атакує: В Україні стрімко зростає кількість хворих, гинуть діти

Станом на 1 листопада в Україні на кір захворіла 2 381 людина, а в Одеській області від ускладнень кору померло 2 дітей.

Ілюстрація: dpchas.com.ua

Кількість хворих на кір в Україні все зростає, найвищі показники захворювання зафіксовано в західних регіонах і Одеській області Про це свідчать дані, оприлюднені Міністерством охорони здоров’я, повідомляють Патріоти України.

"На 1 листопада в Україні на кір захворіла 2 381 особа. Це в понад 70 разів більше, ніж у минулому році. В основному хворіють діти, однак реєструється багато випадків захворювання серед дорослих. Двоє дітей в Одеській області померли від ускладнень", - сказано в опублікованій інформації.

За 10 місяців 2017 року в Івано-Франківській області захворіли 877 осіб, у Закарпатській - 265, Львівській - 61, Тернопільській - 96, Одеській - 767.

В інших регіонах реєструвалися поодинокі випадки, крім Луганської.

Більшість хворих (понад 86%) - це люди, які не були повністю захищені щепленням (двома дозами вакцини проти кору, краснухи та паротиту).

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...