Кішки проти собак: Яких домашніх улюбленців найчастіше заводять українці

Близько половини наших співгромадян утримують, або не проти обзавестись якоюсь домашньою твариною

Українці виявилися великими шанувальниками домашніх вихованців. Так, майже у чверті населення (27%) вдома живуть коти з собаками. Про це свідчать дані соціологічного дослідження, яке провела компанія Research & Branding Group, зазначають Патріоти України.

З тих, хто тримає одного вихованця, більшість любителів котів: їх 15%, в той час, як лише 10% вважають собак. Більшість віддає перевагу котам, ніж собакам: так любителів вусатих друзів 15%, в той час, як лише 10% вважають собак. А ось практично половина населення нашої країни – 49% - виключають утримання домашніх тварин.

Крім цього, вибір "меншого брата" може багато розповісти про особистість людини. "Наприклад, кошатники більш інтровертніші і менш емоційно стійкі, ніж любителі собак, які більш розважливі і пристосовуються", - повідомляють автори дослідження. Також, за результатами дослідження, жінки частіше вибирають кішок, а чоловіки – собак. Має значення і географічне розташування.

"Домашніх улюбленців утримують більше половини жителів західних і південних частин країни. Сільські жителі є лідерами в утриманні домашніх тварин, серед яких четверо з п'яти живуть у будинку кішок або собак. А серед міських жителів пухнастих улюбленців заводить лише кожен третій. Сільські жителі в рівній мірі тримають, як тільки кішок, так і тільки собак. У той час, коли серед городян кількість кошатників в два рази перевищує кількість собачників" – переконані автори дослідження.

Також половина власників (50%) "розділяють" стіл з тваринами, чверть (26%) – готують натуральне харчування, а 22% - купують корм. На думку ветеринарів, правильно поводяться лише останні.

"Зі столу вихованців категорично протипоказано годувати. Їм не можна смажене, жирне, солоне. Злаки і зелень тільки в обмежених кількостях. До того ж, у них є денна потреба в м'ясі, яка у кішок більше, ніж у собак. Так що рекомендують давати якісний, правильно підібраний корм. Можна готувати і вдома, але тільки за рекомендаціями фахівця, щоб підтримати баланс у їжі самостійно", - повідомляє лікар-ветеринар Наталія Сантай.

Опитування було проведено в період з 5 по 16 жовтня 2018 року, серед 1801 респондентів у віці від 18 років і старше. Вибірка проводилася по всьому населенню України, крім тимчасово окупованих територій (Донецької і Луганської областей, АР Крим та м.Севастополя").

Джерело: РБК-Україна

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...