Кличко озвучив уточнені плани, коли з'явиться метро на Виноградарі та на Троєщині (відео)

У рамках першої черги робіт на ділянці майже у 4 км передбачається будівництво двох станцій -"Мостицька" і "Проспект Правди"- і відгалуження у бік станції "Виноградар" для подальшого продовження лінії.

Мер Києва спустився в монтажну шахту метрополітену на Сирці

Нові станції метро "Мостицька" і "Проспект Правди" в мікрорайоні Виноградар буде відкрито в грудні 2021 року, повідомив мер Києва Віталій Кличко президенту України Петру Порошенку під час огляду будівельних робіт, пише інтерфакс, інформують Патріоти України.

У Києві 19 березня презентували, як відбуватиметься будівництво метро на житловий масив Виноградар. На презентацію прибули столичний голова Віталій Кличко та президент Петро Порошенко. На фото видно, як Кличко у діловому костюмі спустився по драбині у 45-метрову шахту.

"У грудні 2021 року дві станції буде відкрито", - сказав міський голова.

Відповідаючи на запитання президента про долю метро до лівобережного мікрорайону Троєщина, В.Кличко зазначив, що "без будівництва мосту ні про яке будівництво метро мови не може бути".

"Будівництво метро - це питання 4-5 років за наявності фінансування", - зазначив мер.

За його словами, наразі ведуться роботи з будівництва мосту, і влітку або ближче до осені всі іржаві конструкції на мосту буде демонтовано.

"Візуально влітку всі кияни помітять, що роботи йдуть. Моє завдання - за два наступних роки зробити автосполучення між лівим і правим берегом", - наголосив В.Кличко.

"На першу чергу було виділено 2,5 млрд грн. Цього року планується спрямувати ще 1,5 млрд грн. Загальна вартість введення в експлуатацію станцій "Мостицька" і "Проспект правди" оцінюється в 6 млрд грн. І ми вже чітко знаємо, що спільними зусиллями держави і міста цей проект точно буде профінансований", – заявив Порошенко.

"Я роблю все, щоб залучати додаткові гроші. Нам потрібно, однозначно, розвивати транспортну інфраструктуру. Ще раз – протягом 2 наступних років ми плануємо закінчити вже будівництво двох станцій і відкрити їх", – заявив Кличко.

Згідно з документом, роботи триватимуть до 2021 року, а їхній бюджет становитиме 5 млрд 993 млн грн.

У рамках цього проекту вперше в Києві планують використовувати технологію вертикальних тунелів. При цьому станцію "Мостицьку" будуватимуть як станцію глибокого закладення, а "Проспект Правди" і наступні передбачено будувати відкритим способом як неглибокі.

Як повідомив президенту один із керівників будівництва, через подовження Сирецько-Печерської лінії буде потрібно також будівництво другого депо.

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...