Колапс "русского мира": Донеччани шукають українських товарів, лякаючись позначок "зроблено в ДНР"

Мешканці окупованих територій їздять за продуктами, одягом та ліками в міста, підконтрольні Україні.

Ілюстрація:http://khpg.org/

Мешканці окупованих міст Донбасу масово відмовляються купувати російські товари, а продукти з позначкою "зроблено в ДНР" взагалі відлякують покупців. Про це розповіли мешканці тимчасово окупованих територій Донбасу виданню Сегодня, передають Патріоти України.

За їхніми словами, російські продукти дорогі і несмачні, тому щоб задовольнити попит на українські товари, підприємці усіма правдами і неправдами везуть їх з територій, підконтрольних Києву.

"Я завжди був проти продуктових блокад. Ну що вони очікували - що люди почнуть з голоду помирати на вулицях? Навіщо так робити? Господарі торгових точок поїхали на підконтрольні території, затарились там товаром і відповідно, продавець отримав дохід, і бюджет України отримав свої податки . Що поганого? Все одно ж везуть!" - каже один із жителів окупованого Донецька.

Як зазначають місцеві жителі, на полицях супермаркетів на окупованій Росією частині Донбасу повно українських товарів - це і консервація, і молочна продукція, і заморожені продукти та багато іншого.

"Цікаво, що місцеві виробники досі не почали писати на своїх етикетках слово "ДНР". Скрізь "Адреса виробника - Україна, місто Донецьк". Гріє душу, знаєте ... Хоча біля місцевих товарів продавці ставлять прапорець "Зроблено в "ДНР". Багатьох покупців це відштовхує", - поділилася спостереженнями місцева мешканка Жанна Климова.

"Хто б сказав в 2013-му, що ми будемо їздити в Бахмут за продуктами, ліками і одягом - в житті б не повірив! І що різниця цін буде дика. Сири, дитяче харчування - все в 3-4 рази дешевше", - додав мешканець Донецька Євген.

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...