"Команда из шести британских агентов": Мережу насмішила озвучена в Росії дивна версія вбивства Миколи II

Така версія є виключно "зручною" для нинішньої російської ідеології.

Микита Михалков надрукував "правильну" статтю. Фото: Телеграф.

Російський журнал відомого режисера і пропагандиста Микити Михалкова "Свій" опублікував статтю, в якій висуває версію, що останнього царя Російської Імперії Миколу II вбили англійці. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє блогер Павло Пряніков, передають Патріоти України.

"Британський консул відстежив операцію зі знищення від початку до кінця. При детальному ознайомленні з фактами майже неминуче виникає питання: а чи не він її безпосередньо курирував? Картина царевбивства досі покрита мороком. Соколов зробив висновок, що катами були "латиші на чолі з Юровським". "Латишів", тобто неросіян, які говорили з акцентом, ніхто в тих краях не знав, вони були приїжджими. І як тут не згадати вище наведену обставину: в місті на той час знаходилася команда, що складалася з шести британських агентів", - цитує журнал блогер.

На його думку, така версія є виключно "зручною" для нинішньої російської ідеології. "А взагалі версія Микити Михалкова про вбивство англійцями сім'ї колишнього царя була б найзручнішою. Добре пішла б у рамках т. зв. "громадянського примирення" червоних і білих", - пише Пряніков.

У той же час, така версія викликала і жарти користувачів мережі. "Років через 40 черговий Михалков буде писати, що пенсійний вік в 2018 підвищила Тереза Мей", - пишуть на Twitter сторінці "Рогозін-на-орбіті".

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...