​Компанія засновника Amazon успішно випробувала багаторазову ракету для космічного туризму (відео)

Випробування пройшли 23 листопада 2015 на полігоні в Техасі. Капсула New Shepard і однойменна вертикально злетіли і досягли висоти 100,5 кілометра.

Ілюстрація: ЖЖ

Засновник компаній Amazon.com і Blue Origin американський підприємець Джефф Безос підтвердив успішне завершення випробувань багаторазової ракети New Shepard і однойменної капсули, призначених для суборбітальних польотів, зазначають Патріоти України.

Носій приземлився на посадкову площадку на відстані 1,4 метра від розрахункової точки, а капсула за допомогою парашута спустилася на Землю.

Багаторазова система New Shepard компанії Blue Origin призначена для транспортування на висоту більше ста кілометрів шести осіб. Випробування для New Shepard стали другими за її історію. Перше тестування ракети і капсули відбулося в квітні 2015 року.

Крім Blue Origin існують декілька приватних компаній, які займаються створенням апаратів для суборбітальних польотів. Серед них - фірми Virgin Galactic і Xcor, які розробляють, на відміну від підприємства Безоса, реактивні суборбітальні літаки.

74-пенсіонерка взяла пістолет та... пограбувала банк (фото)

субота, 27 квітень 2024, 20:19

У США 74-річна пенсіонерка озброїлася пістолетом та пограбувала банк. Про це повідомляє NBC News, передають Патріоти України. Енн Маєрс із Огайо ніколи раніше не мала проблем із законом. Втім, нещодавно жінка в масці та з пістолетом в руках з'явилася п...

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...