"Кондитер за фахом обрав війну": Мережу вразила історія юного бійця ООС на Донбасі (фото)

Хлопець розповів, чому вирішив піти на фронт.

Ілюстрація. Фото: mil.gov.ua

В мережі розповіли зворушливу історію про бійця ООС Юрія з міста Броди Львівської області, зазначають Патріоти України. Про це йдеться в пабліку "Повернись живим" на сторінці в Facebook.

"Невисокий сіроокий Юрій міг би мати "солодке" життя. Але кондитер за фахом обрав війну. Він підписав контракт із "королівською" бригадою і боронить Україну", - пишуть у спільноті.
Бійцеві всього лише 21 рік, а в нього вже друга ротація на передовій.
Фото: Соцмережі"Ворог зараз значно активніший. Думаю, нових бойовиків завезли. Почастішали обстріли. Більше використовують РПГ. Стріляють із кулеметів великокаліберних та автоматів. Стріляють із різних точок, різних позицій, зокрема і тих, яких раніше не було", - говорит військовий. За його словами, інтенсивність стрілянини з боку ворога змінюється. "Іноді атак менше, часом б’ють так, що й голови не підняти. Усе, як завжди", - відзначає Юрій.

Хлопець розповів, чому вирішив піти на фронт. "Мені багато людей задавали це запитання. Ти ж молодий, їдь на заробітки, ще щось. Як не крутіть, це наша земля. Це моя країна, я пішов захищати її. Україна – єдина, я ніколи не поділяв її на Захід і Схід. Я просто не розумію таких запитань", - емоційно розповідає Юрій.

Військовий також розповів про бойові "будні" українських солдат. "Проти нас зараз стоїть "Сомалі" (незаконне збройне формування, комбатом якого був "Гіві", знищений у власному офісі). Це в перші дні було помітно. Один наш будинок спалили, там, де я жив, потрапило РПГ. Буквально в іншій кімнаті вибухнуло. Слава Богу, всі живі-здорові, Боженька врятував. Я тоді спав. Рвонуло, і все", - говорить він.

Опублікував: Інна Мартинчук

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...