​Конкістадори були євреями: Дослідження ДНК населення Латинської Америки дали несподівані результати

Серед іспанських завойовників і переселенців з Піренейського півострова імовірно переважали люди з єврейським корінням. Не останнім стимулом для цього послужили гоніння на таємних і явних іудеїв в Іспанії, які розгорнулися з кінця 15 століття.

Згідно з нещодавніми дослідженнями, близько чверті громадян латиноамериканських країн мають єврейське коріння, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Результати дослідження були опубліковані в журналі Nature Communications під назвою Latin Americans show wide-spread Converso ancestry and imprint of local Native ancestry on physical appearance. Дослідники вивчили генетичний матеріал 6589 громадян латиноамериканських країн: Бразилії, Чилі, Колумбії, Мексики та Перу, повідомляє Arutz Sheva.

Згідно з тестами, 23% досліджених осіб мали статистично достовірне генетичне походження від євреїв-сефардів, що населяли в середньовіччя Піренейський півострів.

Після видання законів про вигнання євреїв з Іспанії (1492 рік) і з Португалії (1496 рік) багато з них залишилися, навернувшись для виду в католицизм, але таємно зберігши іудейську старозавітну віру.

Одночасно з вигнанням євреїв з Іспанії Колумб відкрив Америку. Багато з цих «нових християн» переселилися в Новий світ, розраховуючи, що там їм легше буде зберегти свою таємну ветхозавітну віру. Там вони, зрозуміло, поступово змішалися як з іншими білими переселенцями, так і з індіанським населенням.

«Дослідження мтДНК (передається лише по жіночій лінії від матері до дочки) і Y-хромосоми (що передається по чоловічій лінії від батька до сина) населення північного заходу Колумбії показало, що серед чоловіків-іммігрантів багато хто мав Y-хромосому, типову для євреїв. Тут вони брали шлюб з місцевими жінками.

Ешлі Перрі (Перес), глава організації Reconectar, що займається залученням нащадків євреїв-сефардів до їх коріння, заявив, що результати дослідження сенсаційні: «Дані генетиків показують, що в Латинській та Північній Америці проживає набагато більше нащадків сефардских євреїв, ніж вважалося раніше. Ці дані представляють величезну цінність для іудеїв усього світу. Сьогодні у нас є шанс відновити історичну несправедливість і долучити до коріння мільйони людей».

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...