Коштовна дурість міністрів Путіна: Україна влаштувала Росії «фармагеддон» - мільйони людей, в т.ч. найманці Путіна на Донбасі залишилися без життєво необхідного препарату

Лікарі ряду російських регіонів скаржаться на брак життєво необхідного препарату, який повинен знаходитися в кожній клініці, а також у бригад швидкої допомоги. Закуповується ж цей він в Україні.

В українських аптеках та лікарнях дефіциту мезатону не спостерігається

В Росії катастрофа з мезатоном - анестетиком, який масово використовується реаніматологами, анестезіологами і акушерами. Він внесений до переліку життєво необхідних і найважливіших лікарських препаратів (ЖНВЛП), повідомляють Патріоти України з посиланням на російський «Коммерсант».

Роз'яснень у зв'язку з нестачею препарату МОЗ РФ не дає. Як з'ясувало видання, проблема пов'язана з вимогою українського виробника підвищити закупівельну ціну. Прийдуть сторони до угоди, невідомо, а поки Росія змушена закуповувати дорогий французький аналог.

Мезатон проводиться Дослідним заводом при Харківському державному науковому центрі лікарських засобів, його непатентована назва - фенілефрин. Це популярний анестетик, який використовується для місцевого і загального наркозу, особливо часто застосовується при травмах, пораненнях, гострої недостатності кровообігу.

В інтернеті є чимало свідчень, що під час бойових дій на південному сході України обидві сторони при замовленні гуманітарної допомоги просили доставити максимально можливу кількість саме цього препарату. Також мезатон використовується акушерами при проведенні кесаревого розтину. Крім того, препарат входить в базовий комплект бригад швидкої допомоги.

Повідомлення про брак мезатона з'явилося на початку червня в популярній професійної інтернет-групі "Анестезіолог анестезіологу". Учасник з Ростова-на Дону поскаржився колегам, що в їхньому місті мезатон практично закінчився. "Це з'ясувалося тільки в операційній напередодні спинномозкової анестезії, - розповів він. - На резонний запит до керівництва була відповідь, що немає і не буде". Лікарі - учасники групи підтвердили, що також відчувають брак цього препарату. За їх словами, зараз доводиться використовувати для анестезії норадреналін. "Ось тільки коробка мезатона коштувала 40 руб., А Норік - 1,6 тис. Руб.", - Уточнив автор запису.

Опитування російських реаніматологів, анестезіологів і співробітників швидкої допомоги з кількох регіонів, включаючи Москву показав, що мезатон або закінчився, або під кінець, "залишки торішніх запасів ще є, але попередили, що нових вже не буде".

Директор з розвитку аналітичної компанії RNC Pharma Микола Беспалов розповів, що, згідно з баз даних, останній раз мезатон ввозився на територію Росії ще в серпні 2015 року. Всього за минулий рік Росія отримала 201 тис. упаковок загальною вартістю 4,8 млн руб. Однак в 2014 році обсяг поставок був набагато більший - тоді в країну ввезли 670 тис. упаковок на 15,8 млн руб. За словами пана Беспалова, прямих аналогів мезатона в Росії не виробляється.

Через тромбоз? AstraZeneca вилучає вакцину проти Covid-19 в усьому світі

середа, 8 травень 2024, 17:56

Компанія AstraZeneca ініціює вилучення своєї вакцини проти коронавірусу в усьому світі. Про це повідомляє Reuters. . «Оскільки було розроблено кілька варіантів вакцин проти Covid-19, з’явився надлишок доступних оновлених вакцин», – заявили у компанії, ...

Скрепи, вони такі: У Росії депутат жорстоко побив дружину - згодом вона померла

середа, 8 травень 2024, 17:22

У лютому 2024 року московський муніципальний депутат від партії "Єдина Росія" Валерій Дьомін жорстоко побив свою дружину – Анастасію, яка також є депутаткою від тієї ж путінської партії. Тоді жінка потрапила до лікарні із забоями. Дьомін був дуже розсе...