Кожні 20 секунд помирає одна дитина: Супрун попередила українців про серйозну небезпеку

Кашель, важке дихання, висока температура - одні із симптомів пневмонії, яка кожні 20 секунд забирає життя однієї дитини на планеті. Тому в.о. глави МОЗ Уляна Супрун нагадала прості кроки, щоб запобігти розвитку пневмонії у своєї дитини чи у себе, повідомляють Патріоти України.

Діагноз "пневмонія" ставить лікар. Під час пневмонії спостерігається втягнення грудної клітки, коли під час вдиху западає нижня частина грудної клітки (у здорової людини грудна клітка в цей час розширюється); прискорене дихання; свистячі хрипи (частіше при вірусних інфекціях).

"Першим кроком для захисту дитини має стати планова вакцинація. В Україні безоплатно можна отримати якісні та ефективні вакцини від Hib-інфекції (гемофільної палички типу Б), кору (у складі комбінованої вакцини КПК від кору, паротиту, краснухи) та кашлюку (у складі комбінованої вакцини АКДП від дифтерії, правця, кашлюку)", - наголосила Супрун.

Крім того, за її словами, для зміцнення імунної системи важливу роль відіграє повноцінне харчування. Немовлятам необхідно отримувати грудне вигодовування протягом перших 6 місяців життя. "Важливу роль у захисті дітей і дорослих відіграють умови житла - чистота в домі, провітрювання приміщення та відсутність тютюнового диму", - додала Супрун.

Пневмонія - це гостре запалення легень, яке можуть викликати віруси, бактерії та грибки. Під час хвороби в альвеолах легень (міхурцях, які у здорової людини наповнені повітрям) накопичуються слиз та рідина, що викликають біль при диханні та обмежують надходження кисню.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...