Крадіжка найдавнішого стародруку України: Стало більше відомо про злочинця

Непоправна втрата. Прямо як реванш за Меч вікінгів. Просто на недбалість списати - смішно. Цікаво, винні будуть знайдені?

«Апостол» Івана Федорова, 1564 р.Фото: aif.ruУкраїнські правоохоронці розшукують чоловіка, який підозрюється вкраже однієї з найдавнішої книг України - "Апостол" Івана Федорова. Поліція назвала прикмети підозрюваного: чоловікові на вигляд 35-40 років і у нього русяве волосся, - інформують Патріоти України з посиланням на повідомлення сайту Нескучные новости.

За даними поліції, в бібліотеку прийшла молода людина, яка назвалася представником контролюючого органу і надав копії документів для проведення звірок тих книг, які в них зберігаються. Після цього він назвав список тих видань, які він хотів би перевірити.

Чоловік попросив виділити для нього окреме приміщення, що б він зміг спокійно працювати і протягом дня людина кілька разів виходив, залишаючи при цьому свої речі. В кінці робочого дня він знову вийшов і вже не повернувся.

- Коли персонал бібліотеки почав звіряти видані йому для ознайомлення видання, вони виявили відсутність стародруки, - розповіли в поліції. - За описом співробітників бібліотеки, підозрюваному на вигляд приблизно 35-40 років, зріст 170 см, худорлявої статури, русяве волосся.

"Апостол" видано відомим друкарів Іваном Федоровим. Книга 1574 року вважається найдавнішим і точно датованим виданням, яке з'явилося на території України. Всього видання вийшло накладом близько 1000 примірників і на сьогоднішній день з них збереглося, приблизно, 90 книг. У Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського, зберігається 5 примірників, з них 4 - у відділі стародруків та рідкісних видань, 1 - у відділі бібліотечних зібрань та історичних колекцій.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...