Країна скреп та рабів: Правозахисники знайшли засекреченого політв'язня Олега Сенцова

Правозахисники стурбовані станом здоров'я українського режисера.

Олег Сенцов. Фото:www.bbc.com

Українського режисера Олега Сенцова ще 17 березня привезли в Якутськ. Про це в прямому ефірі каналу 112 Україна повідомила член громадської наглядової комісії РФ у Челябінській області Тетяна Щур, передають Патріоти України.

"Буквально сьогодні о 5:30 за московським часом (4:30 за київським часом) я отримала інформацію з Якутська від журналіста Михайла Романіва, з яким ми на зв'язку протягом всього часу, поки займаємося долею Сенцова. Через свої канали він дізнався, що Сенцова 17 березня привезли в Якутськ в СІЗО №1 за адресою вул. Петерса, 1. Ці ж відомості підтвердила Яна Гончарова. Сьогодні зранку з нею тільки що були на зв'язку", - розповіла Тетяна Щур.

За її словами, зараз потрібно докласти всіх зусиль українській стороні, аби направити запити уповноваженому з прав людини Якутії. "Вона має право його відвідати негайно. Ми дуже турбуємося про його здоров'я, адже він з Челябінська їхав, кашляв. Його підлікували, але кашель не пройшов", - сказала Щур.

Нагадаємо, адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомляв, що інформація про етапування українського режисера Олега Сенцова засекречена. Місце його знаходження невідомо і не підтверджено офіційними документами.

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...