Крутили російську попсу: Нацрада оштрафували радіо подружжя Садових

"Люкс ФМ" не дотримується мовних квот

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оштрафувала радіостанцію "Люкс ФМ" за недостатню кількість україномовних пісень в ефірі, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ради.

Моніторинг показав, що частка пісень українською, які транслює радіо з 7:00 до 14:00, становить лише 23,5% при необхідних 25%. Сума штрафу - 50,5 тис. гривень.

У Нацраді нагадали, що відповідно до закону частка пісень державною мовою в ефірі радіостанцій протягом першого року його дії (з 8 листопада 2016 – ред.) має становити 25%, протягом другого року – 30%, протягом третього року – 35%.

Радіостанція "Люкс ФМ" належить до медіахолдингу ТРК "Люкс". Він юридично належить дружині мера Львова Андрія Садового - Катерині Кіт-Садовій та його давньому бізнес-партнеру Романові Андрейку.

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...