Куйбіда кував біткоїни? Сайт Укргідрометцентру на відвідувачах майнив криптовалюту

Можливо, сайт став жертвою хакерів, але є і ймовірність того, що прихованим майнінгои займаються технічні фахівці Українського Гідрометцентру.
Майнінг криптовалют стає популярним майже усюди. Ілюстрація: соцмережі.

JavaScript-майнер, який можна встановити в код сайту, щоб добувати криптовалюту Monero непомітно для відвідувачів, був виявлений на сайті Українського Гідрометцентру. Про це повідомляє Altcoin.info, передають Патріоти України.

Примітно, що його існування ніяким чином не приховується, скрипт встановлений на самому початку HTML-коду, не захований в інших файлах, і не маскується іншими методами. Можливо, сайт став жертвою хакерів, але є і ймовірність того, що прихованим майнінгои займаються технічні фахівці Українського Гідрометцентру.

Скрипти для прихованого майнінгу визначаються більшістю антивірусних програм, як шкідливі. Їх робота в браузері може призводити до 100% завантаженості комп'ютера і його зависання, що може призвести до втрати даних та інших неприємних наслідків.

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...