​Культурний прорив: Український фільм вперше отримав нагороду престижного Венеціанського кінофестивалю

В сюжеті багато української екзотики, представленою очима знаного італійського майстра кіно. Отже Україна стане зрозумілішою і викликатиме більше добрих почуттів у європейців.

Зараз головним епіцентром подій всіх світових зірок та їхніх шанувальників є венеціанський острів Лідо, де і проходить ювілейний 75 Венеціанський кінофестиваль 2018, зазначають Патріоти України..

Глава Держкіно Пилип Іллєнко на своїй офіційній сторінці в Facebook написав про те, що фільм українсько-італійського виробництва «Ізі» на Венеціанському кінофестивалі отримав премію Kineo Diamond Award.

«Вперше на Венеціанському кінофестивалі, одному з трьох найбільших кінофорумів світу, вручена премія фільму виробництва України», - написав Філіп.

Kineo Diamond Award є спеціальним заходом Венеціанського кінофестивалю. Премія вручається вже 16 рік поспіль, а до складу журі входять критики, журналісти в галузі кіно і кіновиробники.

Раніше «Ізі» відзначили на кінофестивалі в Локарно в 2017 році. Тоді виконавця ролі Ізі (Нікола Ночелла) назвали «кращим актором» та нагородили премією незалежних швейцарських кінокритиків Boccalino d'Oro.

Велика частина зйомок стрічки проходили біля Львова і Трускавця, десята частина - в Італії. А створення фільму «Ізі» режисера Андреа Маньяні на 58% забезпечила українська сторона, з яких 20% - Держкіно і 38% від виробничої компанії Fresh Production, а 42% - від італійської.

За сюжетом 40-річний італієць на ім'я Ізідоро (Ізі) на прохання брата везе з Італії в високогірне карпатське село труну з тілом загиблого на будівництві українського заробітчанина. Протягом цієї подорожі на шляху Ізідоро, колишнього успішного гонщика, виникає багато перешкод.

"Це буде боляче, але більше не повториться": Експерт заявив, що в Україні необхідно ввести ринкову ціну на електроенергію

понеділок, 6 травень 2024, 10:24

Просто підвищувати тариф на електроенергію в Україні немає сенсу, треба проводити загальну реформу, у рамках якої ввести ринкову ціну на світло. Наразі всі регуляції у сфері енергоринку є "не мудрими і неправильними", вважає директор Центру досліджень ...

Незворотний процес? Експерт попередив про демографічну катастрофу в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 9:58

Однією з ключових проблем розвитку людського капіталу України є катастрофічна демографічна ситуація. Станом на 2024 рік індекс скорочення населення складає понад 1,0%. Тривала фаза повномасштабного вторгнення лише пришвидшує цей процес. Країна продовжу...